Темата за вандализма по автобусните спирки в Русе не е

...
Темата за вандализма по автобусните спирки в Русе не е
Коментари Харесай

Защо концесионерите на спирките в Русе не ги поддържат?

Темата за вандализма по автобусните спирки в Русе не е нова, само че за следващ път се слага на вниманието на администрацията

По контракт, подписан сред общината и концесионера, задължението на концесионера е в границите на 30 дни след подаване на сигнал да се извърши ремонт на развалената структура.

Доколко обаче това се извършва и кой не си е приключил работата – това питат русенци в сигнал до, като показват съответен образец със спирка N66 до рампата на пазара. Още през февруари тя беше потрошена, като след изявления в обществените мрежи потрошените стъклени загради бяха прибрани и структурата бе обезопасена небрежно. Два месеца по-късно обаче спирката към момента е в окаяно положение. Разликата е, че към днешна дата кабелите в рекламната част са изолирани и остатъците от висящи стъклени части са отстранени. Но за жалост единствено толкоз. И тук се слага въпросът за какво тя към момента е в това положение и кой носи отговорността, че не е ремонтирана – концесионерът, в случай че е бил известен, или общината, в случай че не го е направила.

По данни от администрацията за интервала от 1 октомври 2021г до март 2022г. близо 25 спирки са станали обект на вандалски прояви, като нанесените вреди са в размер на към 6250лв. За да се ускори контролът, от общината възнамеряват да разширят видеонаблюдението и да го има по всички автобусни спирки.

Многократно се е коментирало за какво, откакто павилионите на „ Лафка “ бяха затворени, договорът с концесионера не се приключи и спирките, на които има такива будки, още веднъж да бъдат в предписание на общината. Оказва се, че концесионерът съзнателно си заплаща всичко по контракт, макар че няма облага от павилионите, и по тази причина няма по какъв начин той да се приключи.

В изявление пред Българска национална телевизия преди месец шефът на дирекция „ Екология и превоз “ проф. Владимир Любомиров изясни, че договорите с двамата концесионери на спирките са подписани още през 2012г. и изтичат през 2027г. „ Едва тогава, може да се мисли за нови клаузи в новите контракти, с които автобусните спирки могат да станат по-удобни, уютни и ергономични “, сподели още проф.Владимиров.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР