Темата за Света София е на първите страници на турските

...
Темата за Света София е на първите страници на турските
Коментари Харесай

Турция има и План Б за Света София

Темата за " Света София " е на първите страници на турските вестници ден преди основното решение на турския Държавен съвет (висшият административен съд на страната) във връзка със статута на музей на храма.

" Вълнение за " Света София ", гласи заглавието на в. " Йени шафак ". Вестникът дефинира утрешния ден като " исторически " и припомня, че следва решението на Държавния съвет по дело с искане за отваряне на храма като джамия. Според изданието турските жители с неспокойствие чакат решението на съда и споделят, че желаят да чуват езан (призив за молитва) и да правят намаз (молитва) в " Света София ", предава Българска телеграфна агенция.

79,4 на 100 от турците поддържат отварянето на храма като джамия, написа още изданието, като цитира изследване на организация " Ареда сърви ". В анкетата са взели участие шест хиляди души. Процентът на далите отговор с " не " е 20,6. На въпроса по какъв начин ще повлияе върху туризма отваряне на храма като джамия, 29,5 на 100 споделят, че броят на туристите ще нарасне, 52,9 на 100 - че няма да повлияе, а 17,6 на 100 - че ще намалее, демонстрира още анкетата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР