Темата за стартиране на реални преговори на Северна Македония с

...
Темата за стартиране на реални преговори на Северна Македония с
Коментари Харесай

Мицкоски: При решаването на европейския път на СМ, ЕС да прати българския представител да пие кафе

Темата за пускане на действителни договаряния на Северна Македония с Европейски Съюз явно ще бъде измежду водещите в предизборната акция в страната, която въпреки и импровизирано, на практика към този момент започва. Според Мицкоски, началото на договаряния с Европейски Съюз са една " шарена неистина ", която от СДСМ са " продавали " на жителите, а преговорната рамка е " контракт, с който в допълнение ще се отворят нови условия и който ще направи европейския път (на Северна Македония) неосъществим ".

Мицкоски още веднъж съобщи, представен от Българска телеграфна агенция, че жителите на Северна Македония са създали за европейските полезности " повече от всички нации в Европа ".

" Сменихме банкнотите, използвахме едно унизително име (Бивша Югославска Република Македония), сменихме знамето, няколко пъти сменихме Конституция, прекроявахме териториалното преразпределение на страната. После още веднъж, по принудителен и жесток метод още веднъж променихме конституцията и името (Северна Македония) и никой не оцени това, и в този момент, поради тази незаконна група в държавното управление, още веднъж сме изправени пред спомагателни условия ", съобщи Мицкоски.

По време на посещаване в община Аеродром в Скопие ръководителят на ВМРО-ДПМНЕ бе запитан дали по време на присъединяване му на конгреса на Европейската национална партия (ЕНП), чийто член е опозиционната партия, и спомагателните срещи, които е имал в Букурещ, се е говорило за европейския път на Северна Македония и изискването за промени в конституцията на страната, вписано в преговорната рамка. По думите му кардиналната позиция на ВМРО-ДПМНЕ е, че би трябвало да се знае " кое е това, което Европа в действителност възнамерява за (Северна) Македония ".

" Ние сме за същинските европейски полезности, дефинирани от основаването на Европейски Съюз, за осъществяване на критериите от Копенхаген, а не за двустранните разногласия, които само македонският народ има (като условие) пред себе си. Ние сме за съблюдаване на човешките права, което нашата източна съседка не извършва. Вече има 14 присъди на Съда за правата на индивида в Страсбург, което нашата източна съседка отхвърля да одобри, без значение, че е подписала Конвенцията за отбрана на човешките права, като по този начин непосредствено работи против решение на европейска институция. Ако Европейски Съюз не може да ги убеди да одобряват решение на европейска институция, по какъв начин ние да приемем, че това е последното нещо, което ще изискат и по-нататък, в процеса на договарянията, и няма да има спомагателни претенции, които да нямат нищо общо с критериите от Копенхаген ", съобщи Мицкоски.

По думите му незабавно, откакто образува държавно управление, ВМРО-ДПМНЕ е подготвена да беседва с България, " само че въз основата на същинските критерии от Копенхаген и отбрана на правата на индивида ".

" Такава, каквато е, конституцията на Северна Македония подсигурява правата на всички етнически общности в страната, в това число на няколко стотин жители, които са част от българската общественост (в Северна Македония), само че за жалост хиляди, бих споделил десетки хиляди македонски жители (в България) даже не могат да записват неправителствена организация. Това не са европейски полезности. На последния съвет на Европейски Съюз, през декември видяхте, че в случай че има предпочитание и би трябвало да бъде взето решение, то може да бъде взето и правилото за единогласие не важи. Моля нашите сътрудници от Европа, правото на консенсус да не бъде употребявано като мотив, когато се взема решение (Северна) Македония да продължи европейския си път. Да помолят представителя на България да напусне мястото, където се взима това решение и да отиде някъде, където да може да изпие едно кафе или нещо друго ", съобщи Мицкоски.

По думите му ВМРО-ДПМНЕ търси решение за проблемите, с които се сблъсква Северна Македония, и няма желание да води черна акция. А във връзка с изказванията на СДСМ, че на идните парламентарни и президентски избори изборът ще бъде сред присъединение към Европа или изолираност за страната уточни, че " това ще бъде избор сред групата Ахмети, Османи, Груби (от ДСИ), Зечевич, Маричич, Пендаровски и Ковачевски (от СДСМ) и обединението, предвождана от ВМРО-ДПМНЕ ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР