Темата за съдената реформа се превърна в заклинание, което политически

...
Темата за съдената реформа се превърна в заклинание, което политически
Коментари Харесай

Сарафов: Съдебната реформа се превърна в заклинание, повтаряно от политически шамани

„ Темата за съдената промяна се трансформира в проклинание, което политически шамани повтарят до положение на транс. А тя е доста значима. Ние сме тези, които всекидневно правоприлагаме, най-добре знаем какви са практическите усложнения. Съдебната промяна постоянно се е правила от юристи и кабинетни експерти, а не от практикуващи “.

Това съобщи пред БТВ заместител основният прокурор и шеф на Национална следствена работа Борислав Сарафов.

„ Нормалният метод за правосъдна промяна е да се чуе и нашият глас, да се образуват работни групи, кръгла маса и други, само че да бъде чут глас практикуващите прокурори “, акцентира той.

Сарафов подсети, че основният прокурор Иван Гешев насочи писмо до всичките 240 народни представители.

„ Кой може да проверява основният прокурор и неговите заместници? Това е тематика на задълбочено разискване, чака се и решение на Венецианската комисия във връзка с предложенията. И все още съществува процедура за това и всеки един прокурор би могъл да стартира такова следствие. Има утежняване на работата по телефонните измами, делата за опиати, основни индикатори като дребния рекет, който се реализира даже от разнообразни служби “, съобщи Сарафов.

По тази причина жителите имат чувството, че страната лека бавно стартира да отстъпва от своите позиции, предизвести той.

„ Усещане, че страната липсва и точно това би трябвало да прекършим. Ще се засилват делата от страна на прокуратурата, с цел да се обърне отрицателната наклонност в битката с престъпността. Ако би трябвало, ще предприемем самодеен метод във връзка с оперативните служби, ДАНС. Именно по тази причина с основния прокурор обявихме, че ще предизвикваме национално заседание на прокуратурата тази седмица. С дейна позиция да сме потребни на жителите “, настоя шефът на следствието.

„ Няма война сред институциите, предходната седмица бяха извършени редица срещи със служби. Сега връзките са по-добри. Недвусмислените закани, които съветският хакер, сринал доста държавни уеб сайтове, насочи към основния прокурор с имейл и в Телеграм канала, съдържат персонални нападки, приказва се за Велика Русия и разпра с Иван Гешев. Не чакам да бъде екстрадиран от Русия, би било наивно, само че в мрежата има оставени доста следи. И аз застанах с лицето си, само че не съм получил опасност. Очевидно основният прокурор е закрепен като личен проблем било за съветската страна, било за съветските хакери “, счита още той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР