Темата за съдебната реформа през последните години беше иззета първо

...
Темата за съдебната реформа през последните години беше иззета първо
Коментари Харесай

ПП и ДБ си представят съдебната реформа като създаване на бухалки: ГЕРБ

Темата за правосъдната промяна през последните години беше конфискувана първо от " Демократична България ”, а по-късно - и от " Продължаваме Промяната ”, които я трансфораха в лайтмотив на всичките си предизборни и следизборни управнически послания. Това сподели Радомир Чолаков от ГЕРБ на брифинг, отдаден на браншове в предизборната акция на партията.

" За страдание, това, което видяхме през последната година и половина, беше, че тези партии не могат да създадат правосъдна промяна. Те не схващат по какъв начин действа правосъдната система, не я познават от вътрешната страна. Оказа се, че това, което те си показват като правосъдна промяна, е закриване на структури, разрушение на институции, кадруване и основаване на бухалки ”, регистрира още Чолаков.



По думите му в последните седмици е било " смешно и тъпо ” да се следят воплите на Кирил Петков и Асен Василев по какъв начин единствената правосъдна промяна в България е Бойко Рашков да стане началник на КПКОНПИ. " Те дискредитираха самото разбиране " правосъдна промяна ”, омърсиха го ”, безапелационен е представителят на ГЕРБ.

Истината, съгласно Чолаков, била, че правосъдната промяна е стартирана доста от дълго време от ГЕРБ и в никакъв случай не е серпантина. " Ние разбираме промяната като смяна за по-добро, а не за преодоляване на съществуващото. Това ще е призмата, с която ще подхождаме към всички политически оферти и планове за промени в нормативната уредба ”, акцентира Росен Желязков.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР