Темата за ромите се употребява преди всеки изборен цикъл и

...
Темата за ромите се употребява преди всеки изборен цикъл и
Коментари Харесай

Инциденти стават политическа тема, а на избори се купуват ромски гласове, обяви Радан Кънев

Темата за ромите се използва преди всеки избирателен цикъл и „ избухва ”, когато наближи избор. Това съобщи пред bTV Радан Кънев от " Демократична България " във връзка случая с пребития от двама роми боен във Войводиново и последвалото срутване на противозаконни къщи и мнения от страна на вицепремиера Красимир Каракачанов. 
 Дончева: Патриотите са царе на
„ Криминални произшествия се трансформират в политическа тематика, излизат на напред във времето разнообразни типове националисти, издигат се лозунги, събарят се къщи, след което идва изборният ден – купуват се няколко десетки или няколкостотин хиляди ромски гласа ”, подчерта Кънев.

Той акцентира, че казусът не се разисква в дълбочина и вместо да се взема решение, той става все по-тежък. 

„ Не можем да позволяваме да има проява на един етнос в границите на българската нация против различен и да чакаме да има и противоположното. Рано или късно това ще се трансформира в доста по-голяма драма, в сравнение с виждаме сега ”, разяснява Радан Кънев и добави, че насажданата двустранна експанзия е рискова и би трябвало да бъде спряна.

Според него законите ни са задоволително строги, само че не се ползват дейно, 

Когато приказваме за тази систематична престъпност, за противозаконни постройки и връзки сред малолетни, то във всички тези случай се приказва за едно и също – продължаващо безвластие, което се шири в нашата страна, каза той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР