Темата за Република Северна Македония задължително ще мине през Народното

...
Темата за Република Северна Македония задължително ще мине през Народното
Коментари Харесай

Бориславова след коалиционния съвет: Темата за Северна Македония ще мине през парламента

Темата за Република Северна Македония наложително ще мине през Народното събрание. Това разгласи представителят на кабинета Лена Бориславова след извършения съдружен съвет нощес, заяви Нова тв.

„ Обединихме се, че за нас най-важното е да има необятно единодушие. Препотвърди се обещанието, което сме дали, че тази тематика наложително ще мине през Народно събрание. Това, което е значимо за нас, е да защитим българската позиция по отношение на двустранния контракт със Северна Македония. Коалицията ще работи единно, само че дано оставим специалистите да работят и да намерят най-хубавия метод българската позиция да бъде показана и предпазена пред всеки един сътрудник ”, разясни Бориславова. И изрично съобщи, че „ това няма да е държавното управление, което да съобщи българския народен интерес“.

„ В интерес на истината се опитахме в името на градивния разговор да обсъдим наболелите тематики във връзка с Северна Македония, актуализацията на бюджета. Всяка една от политическите партии препотвърди позициите си. Надяваме се на едни бъдещи дейности на дипломатите от външно министерство и реакция от Северна Македония ”, сподели Станислав Балабанов от Има Такъв Народ.

По думите му позицията на Политическа партия е била, че желаят всичко да мине през Народното събрание.

Бориславова разясни, че на съвета е била разисквана и тематиката за актуализация на бюджета.

„ В седмицата 6-10 юни ще се постараем тематиката да бъде прегледана на първо четене в комисия. Обсъдихме по какъв начин да подобрим законодателната активност на обединението и нейното единодушие. Това, което следва, е значимо както за пенсиите, по този начин и за всички други антикризисни ограничения, които се гласоподаваха на предходния съвет. Заложихме периоди по кое време актуализацията би трябвало постъпи в Народно събрание, по какъв начин депутатите ще работят дружно. Говорихме за нуждата експертните Коалиционни препоръки да се привикват в по-ясен график, с цел да няма напрежение. Друга значима тематика беше Плана за възобновяване и резистентност. На Народно събрание му се обрисува да извърши извънредно тежка дейност– да одобри над 20 законодателни промени, които са социално-чувствителни. Става дума за дългогодишно отлагани промени ”, добави Бориславова.

Следващият Коалиционен съвет ще се организира във вторник.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР