Темата за Република Северна Македония задължително ще мине през Народното

...
Темата за Република Северна Македония задължително ще мине през Народното
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Темата “Македония” влиза в Народното събрание

Темата за Република Северна Македония наложително ще мине през Народното събрание. Това разгласи представителят на кабинета Лена Бориславова след извършения Коалицонен съвет.

„ Обединихме се, че за нас най-важното е да има необятно единодушие. Препотвърди се обещанието, което сме дали, че тази тематика наложително ще мине през Народно събрание. Това, което е значимо за нас, е да защитим българската позиция по отношение на двустранния контракт със Северна Македония. Коалицията ще работи единно, само че дано оставим специалистите да работят и да намерят най-хубавия метод българската позиция да бъде показана и предпазена пред всеки един сътрудник ”, разясни Бориславова. И изрично съобщи, че „ това няма да е държавното управление, което да съобщи българския народен интерес”.

„ В интерес на истината се опитахме в името на градивния разговор да обсъдим наболелите тематики във връзка с Северна Македония, актуализацията на бюджета. Всяка една от политическите партии препотвърди позициите си. Надяваме се на едни бъдещи дейности на дипломатите от външно министерство и реакция от Северна Македония ”, сподели Станислав Балабанов от Има Такъв Народ.
По думите му позицията на Политическа партия е била, че желаят всичко да мине през Народното събрание.
Бориславова разясни, че на съвета е била разисквана и тематиката за актуализация на бюджета.

„ В седмицата 6-10 юни ще се постараем тематиката да бъде прегледана на първо четене в комисия. Обсъдихме по какъв начин да подобрим законодателната активност на обединението и нейното единодушие. Това, което следва, е значимо както за пенсиите по този начин и за всички други антикризисни ограничения, които се гласоподаваха на предходния съвет. Заложехме периоди по кое време актуализацията би трябвало постъпи в Народно събрание, по какъв начин депутатите ще работят дружно. Говорихме за нуждата  експертните Коалиционни препоръки да се привикват в по-ясен график, с цел да няма напрежение. Друга значима тематика беше Плана за възобновяване и резистентност. На Народно събрание му се обрисува да извърши извънредно тежка дейност– да одобри над 20 законодателни промени, които са социално-чувствителни. Става дума за дългогодишно отлагани промени ”, добави Бориславова.
Управляващите са разискали и по какъв начин да се усъвършенства законодателната активност в България.
Следващият Коалиционен съвет ще се организира във вторник.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР