Темата за разделението на властите в Република България и ролята

...
Темата за разделението на властите в Република България и ролята
Коментари Харесай

Окръжен съдия изнесе открит урок пред седмокласници в СУ Йордан Йовков

Темата за разделянето на управляващите в Република България и ролята на правосъдната власт показа окръжният арбитър Симеон Михов пред възпитаници от 7 клас в Средно учебно заведение " Йордан Йовков ". Откритият урок бе част от Образователната стратегия " Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури ".

Лекторът описа за функционалностите и работата на трите управляващи в страната ни – законодателна, изпълнителна и правосъдна. Съдия Михов похвали учебното заведение и новаторския модел на обучение, което ползва с откриването на компетентност " Съдебна администрация ". " Съдът включва в структурата си съдии и администрация, която би трябвало да бъде стимулирана и добре подготвена. Добрият правосъден чиновник е толкоз значим, колкото самия арбитър ", разяснява арбитър Михов. С нагледни образци от своята правосъдна процедура, магистратът разкри правилата в правото – за правдивост, чуване и приемане на другата позиция. Седмокласниците задаваха въпроси свързани с тежестта на свидетелските показания в едно дело и ролята на материалните доказателства.

Учениците получиха като подарък дребни книжки – Конституцията на Република България, предоставени от Висшия правосъден съвет. Към тях се съдържаха и осведомителни брошури за децата и наказателната отговорност, която носят, вредата от владеене на опиати, трафика на хора и заплахите в Интернет.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР