Темата за премахването на паметника на Съветската армия в София

...
Темата за премахването на паметника на Съветската армия в София
Коментари Харесай

Трайчо Трайков: Още през 2003 г. е решено паметникът на съветската армия да се премести

Темата за премахването на паметника на Съветската войска в София беше съживена от общинските съветници, когато " Демократична България " сложи още веднъж въпроса за техен отчет, който по този начин и не влиза за разискване. Двама представители на ГЕРБ показаха поддръжка и дадоха изискване, че всичко биха създали, само че нямат областен кмет. През годините някой е казвал, че би го подрепил, в случай че някой стартира нещо. Аз като виновен човек споделих, че първият човек би трябвало да съм аз. Това разяснява кметът на регион " Средец " Трайчо Трайков в ефира на " Честно казано с Люба Кулезич ".

" Възложих на специалистите да предложат тази насъбрана документи, разнородна и в противоречие. Всеки който не желае нещо да направи, може да откри съображение да не го направи и аз по тази причина разпоредих добросъвестно и отговорно да възложим процедура, която да проработи. Ето това вършим сега ", добави Трайков.

" Още през 2003г. е взето решение паметникът да бъде изместен. Тогава нямаше музей на тоталитарното изкуство, развиха се технологиите. Темата е полярна. Тя постоянно е поляризирала мнението. Има доста хора, които не схващат по какъв начин се позволява в този тип да съществува този обект. Така работи пропагандата, че се вършат подправени и лесни аналогии. Това е монумент за починалите бойци в битката с нацизма - тя е най-задълбана. Фактите приказват нещо напълно друго, за разлика от войнишки монументи на Съветската войска, където тя в действителност с пердах е освободила страните. Втората прилика е, че съветският народ е другарски. Но тези хора 30 години по-късно са умъртвили царя и неговата фамилия, този, пред който се прекланяме. Абсурдно е паметникът да продължи да извършва функционалността си да оказва идеологическо и политическо влияние ", сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР