Темата за предсрочното прекратяване на мандата на главния прокурор Иван

...
Темата за предсрочното прекратяване на мандата на главния прокурор Иван
Коментари Харесай

Казусът за мандата на Гешев се пренесе и в парламента

Темата за предварителното преустановяване на мандата на основния прокурор Иван Гешев се придвижи и в Народното събрание.

Лидерът на парламентарната група на „ Демократична България " Христо Иванов съобщи от трибуната на Народното събрание, че поддържа изцяло дейностите на служебния правосъден министър Янаки Стоилов във връзка днешното съвещание във Висш съдебен съвет, на която се разисква започването на процедура за освобождение на основния прокурор Иван Гешев.

Христо Иванов съобщи още:

„ Нормалният ред е Висш съдебен съвет да прегледа това искане, да се произнесе по него и да в профил Иван Гешев. Ние считаме, че единственото нещо, което можем да кажем към Висш съдебен съвет в този момент, е, да осъзнава сериозността на националния интерес, с който борави.

И го призоваваме, в случай че въпреки всичко образуват такова произвеждане, то да бъде обществено - поради надделяващия публичен интерес и значимостта на това, което следва да се случи.

Нека всички да видят с какви причини ще бъде взето едно или друго решение. Време е от дълбока конституционна смяна в българското правораздаване и изключително във връзка с прокуратурата ".

Според Христо Иванов Гешев уронва редовно престижа на правосъдната власт, като думите му бяха подкрепени напълно от „ Изправи се БГ! Ние идваме! ".

В декларация от Движение за права и свободи показаха, че ще вземат участие в съвещания за всевъзможни промени в това число и за правосъдна, само че като става въпрос за престижа на правосъдната власт, Йордан Цонев се обърна към депутатите с въпрос:

„ Ако желаеме да приказваме за това кой уронва престижа на правосъдната власт, къде е тук диалогът за Лозан Панов, той не урони ли престижа на правосъдната власт, той не беше ли и не е ли политически зает, не взе участие ли в политически конгреси, не изнася ли политически отчети, не взе участие ли в политически събития, не е ли страна в политическия развой, макар експлицитната възбрана е - ето за това имам доста доказателства ".

И още: идната седмица Движение за права и свободи ще внесе искане за чуване на служебния финансов министър Асен Василев във връзка със описите по закона „ Магнитски ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР