Темата за отпадането на американските визи за български граждани е

...
Темата за отпадането на американските визи за български граждани е
Коментари Харесай

Захариева: Отпадането на визите за САЩ винаги е във фокуса на вниманието

Темата за отпадането на американските визи за български жители е постоянно във фокуса на вниманието - без значение на какво институционално равнище се водят диалозите. Това съобщи вицепремиерът Екатерина Захариева в Ню Йорк, след присъединяване си в обичайна вечеря на американския държавен секретар Майк Помпео, за първите дипломати на страните-членки на НАТО, в границите на сесията на Организация на обединените нации.


Коментарът на вицепремиера Захариева пристигна след думите на президента Румен Радев през вчерашния ден, че държавното управление би трябвало да работи доста по-интензивно, с цел да обвърже стратегическото партньорство със Съединени американски щати в областта на защитата с отпадането на визите.

Българското държавно управление непрекъснато слага този въпрос, а външното ни министерство провежда и осведомителна акция за кандидатстване, изясни Захариева. Неслучайно по думите ѝ България е страната, в която отводите са паднали единствено за година с 4 на 100, само че все пак още сме надалеч от условието на американското законодателство за не повече от 3 % отводи. Румъния и Полша са може би най-големите сътрудници на Съединени американски щати в областта на защитата и те към момента имат визи, сподели още вицепремиерът.

Интересната вест е, че най-вече отводи за американски визи на български жители има не на територията на България, а във Англия и Испания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР