Темата за мините в Черно море е много сериозен въпрос.

...
Темата за мините в Черно море е много сериозен въпрос.
Коментари Харесай

На живо: Министър Заков с подробности за F-16, МиГ-29 и мините в Черно море

Темата за мините в Черно море е доста сериозен въпрос. Към момента в българската акватория на Черно море не са открити мини. Имаме много сериозен потенциал за разкриване и попречване на произшествия с мини. Обменяме непрекъснато информация с Румъния и Турция, тъй като в техните акватории бяха открити мини. Между трите страни тече доста сериозна връзка. Отново ще повторя, че имаме доста сериозна организация за откриването на мини. Българските риболовци може да са спокойни, само че и деликатни. Призовавам ги, в случай че виждат нещо подозрително, незабавно да алармират.

Това съобщи военният министър по време на съвещанието на Комисията по защита, където отговаряше на депутатски питания.  

" Българските Военновъздушни сили би трябвало да запазят своята боеспособност. Това е ясно и не предстои на коментар. Забавянето на доставката на F-16, която би трябвало да се реализира през първото тримесечие на 2025 година, евентуално ще отвори един интервал, в който ще би трябвало да осигурим летателна валидност на нашите водачи със самолети разнообразни от МиГ-29 и F-16. Работим българските Военновъздушни сили да не изгубят своята боеспособност. Работим с нашите сътрудници по тематиката еърполисинг и хубавото е, че сме страна членка на НАТО, тъй като другояче щяхме да изпаднем в доста тежка обстановка. Ще работим за оптимално удължение на активността на МиГ-29, само че войната в Украйна оказва отрицателна роля, тъй като няма по какъв начин да работим с Русия и Беларус за ремонтите на самолетите ", сподели още министърът на защитата. 

" Парите за модернизацията на Българската войска би трябвало да се изразходват по допустимо най-правилния, потребен и транспарантен метод. Аз персонално избирам да има и леко закъснение, в случай че се наложи, само че плановете да бъдат допустимо най-добре подотвени. Те ще бъдат импортирани в Народното събрание и ще бъдат оптимално добре разяснени, тъй като средствата не са по никакъв начин малко и цялото общество би трябвало да бъде осведомено. Във всичките планове търсим дарба, а не наложително най-новото и най-скъпото ", разкри Заков. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР