Темата за киберсигурността е изключително важна, особено в днешния динамичен

...
Темата за киберсигурността е изключително важна, особено в днешния динамичен
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Киберсигурността е изключително важна в днешния дигитален свят

Темата за киберсигурността е извънредно значима, изключително в днешния динамичен и цифров свят. Тя касае освен сериозната инфраструктура, само че и отбраната на елементарния жител от похищения върху персоналните му данни. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов, който се срещна с делегация, водена от районния шеф за Европа на израелската държавна компания " Rafael Advanced Defense Systems " Изар Сахар. Те са на посещаване в страната ни за срещи с разнообразни институции.

" Израелската държавна компания " Rafael " има богат набор от решения в разнообразни аспекти в областта на сигурността. Опитът им в киберсигурността си коства да бъде изследван и употребен за решение на някои от нашите проблеми, а те не са малко. В България има още какво да се желае и да се навакса в тази област ", съобщи Паргов по време на срещата.

За водачът на столичните социалисти сферата на киберсигурността е значима и не е непозната. Още преди четири години Паргов инициира конференция на тематика " Заплахи и опасности за сигурността на Република България в цифровия свят. Киберсигурност и киберустойчивост ", която бе в памет на починалия му татко проф. Драгомир Паргов, който е създател на специалността " Информационна сигурност " в УниБИТ.

" Rafael Advanced Defense Systems " е един от водещите производители на отбранителни технологии в световен мащаб. Компанията е основател на световноизвестната система за Противовъздушна отбрана „ Железен купол “ (Iron Dome), която пази небето над Израел и на националния Център за компютърна сигурност в страната.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР