Темата за канадското гражданство на продължава да буни духовете в

...
Темата за канадското гражданство на продължава да буни духовете в
Коментари Харесай

Според канадския закон и публичните данни: Кирил Петков изглежда още е канадски гражданин

Темата за канадското поданство на продължава да буни духовете в България. Проверка на Actualno.com сподели, че съгласно Кирил Петков към момента е канадски жител - най-малко на база обществената информация за протичащото се по въпроса. 

Каква е хронологията на събитията и обстоятелствата досега?
 Бащата на Кирил Петков с прочувствена изповед: Канада ни даде повече от България Бащата на Кирил Петков с прочувствена изповед: Канада ни даде повече от България
Бащата на икономическия министър Кирил Петков показа в  обществените мрежи трагично обръщение в отбрана на сина си. Биологът се нам...

В началото на август депутатът от парламентарната група на " ИТН " Димитър Гърдев адресира до министъра на външните работи Светлан Стоев, в който упорства Министерство на външните работи да отговори дали служебният министър на стопанската система Кирил Петков е имал двойно поданство все още на назначението му в служебния кабинет. Гърдев се е позовавал на медийни изявления в средствата за всеобща информация, в които се твърди, че министърът на стопанската система е имал канадско поданство, което в прорез с българското законодателство.

В понеделник (16 август) депутати от ГЕРБ внесоха в Конституционния съд за оповестяване на частична противоконституционност на служебното държавно управление на премиера Стефан Янев. Според партията на Бойко Борисов, Конституцията не разрешава членовете на държавното управление да имат двойно поданство и в случай че се откри, че Петков е бил по едно и също време български и канадски жител при встъпването си в служба, всички негови актове биха изгубили легитимност. (Дали обаче това е по този начин, вижте още по тематиката )

В отговор съобщи, че е заявил, че се отхвърля от канадското си поданство, още когато е получил предложение да влезе в служебния кабинет.

" Спокойно мога да кажа, че аз, като Кирил Петков, направих отвод от канадското си поданство преди да встъпя като министър. Знаех, че съществува тази процедура и в първия миг, в който бях поканен за министър, направих този отвод. Този отвод е нотариално удостоверен. Имам цялостната документи ", сподели икономическият министър в петък (13 август). По думите му, той е задействал процедурата по отвод от втория си паспорт още през месец април. Петков нотариално заверената му декларация за отвод от канадски паспорт е задоволителна с цел да не е жител на Канада.

 Костадинов: Мой съпартиец е с канадско поданство, процедурата за отвод е комплицирана и не става единствено с декларация Костадинов: Мой съпартиец е с канадско поданство, процедурата за отвод е комплицирана и не става единствено с декларация
Лидерът на Политическа партия " Възраждане " Костадин Костадинов описа във фейсбук за собствен съпратиец, който също е с канадско поданство и  трудн...

Достатъчно ли е това обаче съгласно канадските закони?

По този мотив екипът на направи информация в формалния държавен на Канада. В него е разказана в детайли процедурата за хората, които желаят да се откажат от поданство. Тя трае сред три и шест месеца, защото всички документи се обработват поетапно на разнообразни равнища в администрацията, а решенията се вземат от Министерството на имиграцията, бежанците и поданството на Канада.

В член 9 " Отказ от поданство " е уредена процедурата, по която става отводът и от кой миг влиза в действие освобождението от поданство. В неговата алинея 3 се постановява, че заявката се удостоверява или отхвърля с акт на министъра:

" Ако заявката по алинея 1 бъде утвърдено от министъра, се издава документ за отвод и заявителят се освобождава от поданство след приключването на деня, в който е публикуван документът или на дата, посочена в самия документ, която е след деня на издаването ". Самият, че чака документална противоположна връзка от канадските управляващи за поданството си.

Публикуваме тази част от текста на британски език от уеб страницата без редакторска интервенция:
 Двойното поданство на Кирил Петков. А хората с българско поданство, които разграбват България? Двойното поданство на Кирил Петков. А хората с българско поданство, които разграбват България?
Има ли министър Кирил Петков двойно поданство? Встрани от политическите цели, които преследват задаващите този въпрос, с просто око с...

When the applicant ceases to be a Canadian citizen

Subsection 9(3) of the Act provides that the applicant ceases to be a citizen after the expiration of the day on which the certificate was issued, or such later date as the certificate may specify.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР