Темата за живота преди 1989 година е изключително широко дискутирана,

...
Темата за живота преди 1989 година е изключително широко дискутирана,
Коментари Харесай

Четири важни въпроса за живота преди 1989 година разбуниха духовете в социалните мрежи. Толкова ли беше лошо?

Темата за живота преди 1989 година е извънредно необятно дискутирана, въпреки и от този момент да са минали 29 години. Факт е, че настроенията по въпроса да двуполюсни: има хора, които до краен лимит пазят това време и има такива, които отхвърлят безусловно всичко, обвързвано с тогавашния публичен строй. Но по този начин или другояче и двете крайности не са справедливи. Днес ви представяме четири въпроса за живота тогава, заложени от Тенчо Иванов, които разбуниха духовете в обществените мрежи. Ето какво счита той по въпроса.

1.Защо сякаш доста се чакаше за жилища, пък съвсем всички имаха лични.
2.Защо сякаш се чакаше за тв приемник и всякаква техника, пък всички имаха, а домовете ни бяха добре обзаведени.
3.Защо сякаш магазините бяха празни, пък хладилниците бяха цялостни, а трапезата на хората богата и то с качествена и същинска храна. Даже ни задължаваха непрекъснато да вървим по банкети проведени напълно от фабрики и предприятия.
4.Защо сякаш се чакаше доста за кола, пък съвсем всяко семейство имаше и то нова.

Въобще, огромна тъга си беше…..

„ Мъчеха ни “ още от деца, та всяка година бяхме на летни лагери и екскурзионни летувания, а след това пък ни задължаваха всички да вървим на работа и отново всяка година, отмора на море и балкан. Мъчеха ни и ни задължаваха да се учим и лекуваме гратис, та и необразовани не разрешаваха да има. Та, неприятно живяхме в действителност. Непознато преди 1989 година беше: да си незает, да умираш от апетит и мраз, да си необразован, да си загубиш жилището, да си заседнал в заеми, да си клошар и скитник, да се тровиш с фалшификати на храни, а с 2 лв. да си купиш 2 билета за градския превоз примерно. Тогава май беше 6 стотинки билета…
Коментарите оставяме на вас.
Тенчо Иванов,Пловдив
Източник: bgnow.eu

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР