Темата за ингерацията на ромите и свързаните с това политики

...
Темата за ингерацията на ромите и свързаните с това политики
Коментари Харесай

Цветанов: Темата за интеграцията на ромите трябва да бъде дискутирана с обществото

Темата за ингерацията на ромите и обвързваните с това политики би трябвало да бъдат дискутирани с обществото и всички заинтригувани стрени. Това сподели в Харманли ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. В актуалната управническа стратегия акцент е образованието. Затова и заложихме стратегия децата отвън просветителната система да бъдат върнати в нея, да бъдат потребни на обществото и да придобият съответните трудови привички и да могат да се осъществят, добави той и напомни, че над 30 000 са върнатите в просветителната система деца за последната година.

Цветанов посочи, че реализирането на тези политики е в това число и задача на локалната власт, която интензивно може да спомага. Не бива обаче да стигаме до крайности, които могат да предизвикат напрежение и опълчване в обществото, сподели още ръководителят на ПГ на ГЕРБ, като напомни напрежението по време на локалния избор през 2011 година.

За 30 години страната не е направила нужния механизъм с който да покажем, че ромите се интегрират, заключи Цветанов, представен от Българска телеграфна агенция.

Той бе на празника на лозарите и винарите във винарска маза край Харманли и взе участие в церемонията по зарязването на лозята в наличието на депутати, кметове, регионалния шеф на Хасково и доста посетители. Старозагорският митрополит Киприан отслужи водосвет при започване на тържеството.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР