Темата за хартиениете бюлетини трябва да е във фокуса на

...
Темата за хартиениете бюлетини трябва да е във фокуса на
Коментари Харесай

Политологът Борислав Ангелов: Коалиция „Мадуро“ иска само машинен вот

Темата за хартиениете бюлетини би трябвало да е във фокуса на Народно събрание, вместо оръжието за Украйна

Тъй като някои хора споделят, че има коалиция на хартиените бюлетини, тогава можем да приказваме,че има и коалиция на „ Мадуро “, тъй като Венецуела е единствената страна, с изключение на България, където се гласоподава единствено с машини “.

Това разгласи политологът Борислав Ангелов пред БНР-Благоевград и добави, че депутатите би трябвало да се захванат с промени в Изборния кодекс и връщането на хартиения избор, вместо да възнамеряват изпращане на оръжиев Украйна.

„ В Европа на никое място не гласоподават единствено с машини.Те са се употребявали в предишното, само че към този момент не. Тяхното отпадане е обвързвано с това, че и там са намирани механически неточности и има съмнение към самите машини. Не бива да забравяме,че и сега измежду политическите партии стартира доста да се приказва какво става с тези кодове, кой ги съхранява,пипани ли са машините… “, сподели още Ангелов.

Той напомни, че резултатите от изборите са посочили, че машините не вземат решение главните въпроси. „ Да, понижа броят на недействителните бюлетини, само че по тази причина има и други способи – обвързвано е с образование на членовете на СИК, засилен надзор, даже и с слагането на въпроса по какъв начин да бъдат направени протоколите по този начин, че да са доста по-лесни “, сподели още политологът.

Ангелов счита и че машините са форма на дискриминация, тъй като изолират не малко гласоподаватели, които имат съмнение към самите машини и работата с тях, и  не отиват да гласоподават.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР