Темата за газа е тежка, но е факт, че руските

...
Темата за газа е тежка, но е факт, че руските
Коментари Харесай

Филип Димитров: Руските интереси в България винаги са били силни

Темата за газа е тежка, само че е реалност, че съветските ползи в България постоянно са били мощни, това обаче не значи, че ние сме ги обслужвали. Виждате една Германия, която е доста по-зависима от съветския газ от България. Това съобщи в предаването " На фокус " по Нова телевизия конституционният арбитър и някогашен министър председател на страната Филип Димитров (1991-1992).
Прочетете още
По думите му България е постъпила вярно, като е почнала да търси източници на газ и от други места, разнообразни от Русия.

Всякакво разграничаване от съветско въздействие е по-лесно, тъй като постоянно приключва с нещо неприятно за нас в последните 150 години. Всякакви опити за трайно обвързване с Русия са извънредно нездравословни, счита Димитров.

Относно концепцията за президентска република конституционалистът съобщи, че " доста хора се пробват да си решат проблемите с Конституцията ". И напомни, че с цел да се промени формата на ръководство, е належащо Велико национално заседание, което съгласно него няма да се случи.

Всяко едно държавно управление е подвластно от Народното събрание във френския полупрезидентски режим. Тоест с това нищо няма да се промени картината. Проблемът при нас е разпокъсаността на партиите и негодността на Народното събрание. Когато избрани водачи не стават, те просто не стават, изясни той.

Филип Димитров обясни, че българският президент по Конституция има опция да балансира в сериозни моменти за страната – привилегия, с която други държавни глави в Европа не разполагат.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР