Темата за двойките, които живеят без секс или с много

...
Темата за двойките, които живеят без секс или с много
Коментари Харесай

Има ли шанс за брака, ако липсва секс

Темата за двойките, които живеят без секс или с доста редки полови контакти, не се визира постоянно, забелязали ли сте? Има изненадваща липса на проучвания по тематиката, само че съгласно Дениз А. Донели, доцент по социология в Джорджийския държавен университет, към 15% от женените двойки не са правили секс през последните шест месеца до една година.

Водещите аргументи
Има доста аргументи, заради които един брак може да стане брак без секс. Несъвместимо полово либидо, липса на връзка, раждане, антидепресанти, хиперсексуалност от едната страна, история на полова корист, порно пристрастяване, тъга, вагинална сухота вследствие на менопауза, комплекси към тялото, финансови проблеми, еректилна дисфункция и така нататък Каквато и да е първопричината, има решения на всички тези проблеми, в случай че и двете страни са ангажирани да се оправят с тях. А безсексуалните бракове не всеки път са проблем. Дефиницията на всекиго за „ естествен “ полов живот е друга и в случай че безсексуалният брак работи за вашата връзка, няма потребност да го променяте.

1. Какво е „ естественото “ количество секс за правене?
Някои откриватели дефинират, че в случай че не сте правили секс през последната година, то става дума за безсексуалната връзка. Според други изследвания безсексуалността значи по-малко от 10 полови епизода през последната година. Когато обсъждаме сексуалността, човек би трябвало да отстрани понятието „ обикновено “ – то е прекомерно плаващо и субективно.

2. Как да стартира разговор за половия ни живот след доста време без секс?
Най-добре е да споменете на колегата си, че желаете да говорите за половия ви живот, и да попитате по кое време е подобаващото време. По този метод всеки от вас има време да намерения какво желае да каже на другия.

3. И двамата желаеме да вършим секс, само че като че ли след толкоз време без секс ще бъде неудобно. Как можем да стартираме да си връщаме интимността?
Ако имате опция, запозвайте се с тантрическите извършения за задачата, а в случай че не, просто си дайте време и толеранс. Планирайте някакви неща, които ще ви сближат – да вземем за пример автокино, спа или просто една вечер уединено вкъщи. С вечеря, тишина и вино - най-семплата и най-силната непосредственост.

4. Откакто съм в менопауза, не желая да върша секс. Това постоянно ли се случва и има ли метод да възстановя либидото си?
Според изследвания при 12% от дамите в междинна възраст се следи отслабено полово предпочитание. Около една трета от дамите, които оповестяват за ниско либидо, също показват безпокойствие от това събитие. Тъй като тялото ви има по-ниски равнища на хормона след менопаузата, мозъкът ви не получава същите чувства за физическо възбуждане, които в предишното биха го подтиквали да мисли за секс. Освен това вагиналната тъкан се изтънява и доста дами оповестяват за по-голям дискомфорт или откровена болежка при опит за проникващ вагинален секс. Либидото е комплицирана примес от биологични, психически и релационни променливи. От друга страна, възобновяване на либидото изисква задълбочена оценка. Може да включва физически процедури като хормонални кремове или тазова физическа терапия за облекчение на болката. Това, което може да извършите сами, е да отключите и възпламените еротичните си мисли и мечти, тъй че в действителност да върнете мозъка си към сексуалността.

5. Ако сексът е липсващ от връзката, обикновено ли е да приказваме за отворен брак?
Отново приказваме за „ обикновено “ и още веднъж няма формулировка на „ естественото “. Ако смятате, че връзката ви може да понесе други хора да се разхождат край вас, действайте, пробвайте и това. Но в множеството случаи и най-толерантните и разбиращи сътрудници не могат да понесат индивидът до тях да търси задоволство другаде, макар че осъзнават, че не могат да му дадат това, от което има потребност. Така че по-скоро пробвайте да разговаряте и да измененията нещата, в сравнение с да търсите „ помощ “ от трети лица.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР