Темата за домашното насилие е многопластов процес, с многопластови профили

...
Темата за домашното насилие е многопластов процес, с многопластови профили
Коментари Харесай

Чорбанов: Законът за домашното насилие няма да спре психопатите. Управляващите подходиха към промените популистки

Темата за домашното принуждение е многопластов развой, с многопластови профили  на хората, които вземат участие. Законът няма по какъв начин да спре един вид домашни насилници и това са психопатите. Те нямат никакви предходни изяви, няма предистория и признаци, които могат да спрат насилника. Той в един миг взема решение да направи това, което е решил. В случая един просветен човек, работещ на влиятелна работа, с висока заплата  - просто удуши жена си. Без встъпление, без нещо видно за близките, съседите, роднините. Просто го направи. Това показа в студиото на „ Събуди се ” по Нова тв депутатът от Има Такъв Народ професор Андрей Чорбанов, чиято племеница Евгения беше убита от ревнивост от брачна половинка си, а тялото ѝ бе намерено в куфар край Перник.

" Трябва да има смяна в законите, само че пък и би трябвало да бъдат спазвани и упоражнявани тези, които съществуват. Лично за мен е притиснително това, че участник в събитието, бащата на този палач, който оказва помощ за укриването на куфара с тялото -  в момента се разхожда на независимост сред нас. В момента тече дело, само че самият факт, че един съизвършител в едно такова тежко престъпление  просто се разхожда на независимост. Изключително мощно се надявам, че ще има правдивост и този вид насилници би трябвало да получат заслуженото наказване ", изрази вяра той. 

По думите му депутатите в Народно събрание се концентрирали в едни много съществени диспути за наказванията за убийства на пътя. " Не че извинявам всеки един човек, който кара пил, който кара след употреба  на опиати. В никакъв случай няма по какъв начин да оправдая едно такова нещо. Но едно ликвидиране от несъобразителност въпреки всичко не може да бъде приравнявано на 100% с един типичен палач, който е планувал подобно  деяние и който прави всичко допустимо да не го открият управляващите ", уточни Чорбанов.

" Превенция на този вид закононарушения доста мъчно може да има. Обществото има съвест, сподели депутатът. По нашите географски ширини, съгласно него, се счита, че всичко би трябвало да остане в дома. Но това, че домашното принуждение ескалира толкоз доста, ние би трябвало да кажем, нашата нация по никакъв начин не беше изключително нетолерантна към домашното принуждение. Напротив, толерантни сме към всичко, което се случва в течения на години. Просто сега обществото натупа прекомерно доста случаи и сила. И случаят в Стара Загора беше капката, която преля, с цел да може въпреки всичко да се разбере, че това общество има съвест и това общество желае това да спре ", акцентира депутатът. 

Според него реакцията сега на ръководещите е " извънредно популистка ". " единствено преди един месец ние внесохме наш вид на закона за домашното принуждение. Той беше безусловно неглижиран, беше отритнат с всичките му казуси. В момента ръководещите взимат тези проблеми и ги постават в закона под натиска на обществото. Обществото трябва да е наясно, че това е много необятен популизъм. Типът заместване на фамилно общуване с интимни връзки не би трябвало да се прави по този начин непосредствено, тъй като, както и нашите експерти в групата разясняват, има огромна група хора, изключително след една избрана връзка, които имат фамилно общуване, без да имат интимни връзки ", безапелационен е депутатът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР