Темата за домашното насилие да стане ежедневен разговор, защото всеки

...
Темата за домашното насилие да стане ежедневен разговор, защото всеки
Коментари Харесай

COVID пандемията увеличила насилието над деца, включително и сексуалното

Темата за домашното принуждение да стане всекидневен диалог, тъй като всеки ден се случва и наклонността е родителските спорове да ескалират през последните 2 години. Това съобщи Мария Чомарова, шеф на Фондация " Асоциация Анимус ", по време на конференция в Българска телеграфна агенция, на която бе показан - " Бодрози ".

Проектът съвпаднал с рецесията COVID-19, а в такива обстановки хората си изкарват напрежението върху децата или дамите, защото възрастните по-рядко избухват на работните си места, а за децата няма последствия, разясни експертът и посочи, че имало извънредно нарастване на споровете сред деца и родители и спорове сред поколенията.

Чомарова е безапелационна, че задачата на институциите и плановете не е да се лишават деца в нито една страна, в това число и в България. Особено нашата страна няма потенциал в приемна грижа и няма къде да се отделят децата.
 Образователните институции със слаб интерес към насилието над деца - санкционират, вместо да оказват помощ
Образователните институции със слаб интерес към насилието над деца - санкционират, вместо да оказват помощ

Децата не желаят бащите им да отиват в пандиза, а насилието да спре

Според статистика на " Анимус " през 2020 година при затварянето по време на пандемията националната линия за отбрана на деца от принуждение е отчела 150% увеличение на позвъняванията от деца . Непрестанно нарастване на позвъняванията имало и на националната линия за хора, потърпевши от принуждение - за 2 година са се нараснали към 40%, което се дължи не просто на увеличеното принуждение, а на публичните настройки, които стартират да се трансформират и стартира да се приказва съществено, има смяна на настройките в обществото, хората са окуражени, потърпевшите са по-смели да търсят помощ.

Катя Кръстанова от фондация " Анимус " повдигна тематиката и за децата, жертви на полово принуждение, които са по-малко на брой, само че там " са чудовищни неща ". Те са се нараснали с 30% по време на пандемията.

Проблемът с педофилията в България е доста сериозен, наказванията са извънредно дребни, няма указател, не се приказва за този проблем, само че той е същински сериозен и публикуван, показаха още експертите.
 Все повече сигнали за принуждение над деца у нас
Все повече сигнали за принуждение над деца у нас

80% от докладваните случаи са били в фамилна среда
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР