Темата за дигиталната ера и свързаността навсякъде вече се превръща

...
Темата за дигиталната ера и свързаността навсякъде вече се превръща
Коментари Харесай

Пет компании ще се борят със слабия интернет в самолетите

Темата за цифровата епоха и свързаността на всички места към този момент се трансформира в факсимиле. Въпреки това към момента има места, където това факсимиле към момента даже не е действителност. Например гражданската авиация.

Безмоторен аероплан на Airbus хвърча на рекордна височина

Качеството на интернет връзката в самолетите към момента е много ниско. Освен това услугата е и скъпа за множеството пасажери. Пет компании ще се опитат да решат тези проблеми като основават Seamless Air Alliance, оповестява в. The Wall Street Journal.

7 любопитни обстоятелството за новия максимален аероплан в света

Наследникът на Конкорд ще полети през 2023 година

В този алианс членуват Airbus, Delta, OneWeb, Sprint и Airtel. Петте компании считат, че казусът с интернет връзката на борда на самолетите може да се реши относително елементарно. За задачата просто би трябвало да се разреши на мобилните оператори да оферират интернет достъп посредством спътници до самолетите.

И въпреки решението да е разумно, то наподобява много комплицирано. Според петте компании обаче взаимната работа сред телекомите, самолетните компании и производителите на самолети може доста да улесни процеса и да понижи разноските. Крайната цел е разноските да бъдат снижени оптимално, с цел да могат всички пасажери на борда да се възползват от бърз и постоянен интернет по време на полета. Идеята е интернет връзката да е част от цялата услуга и да не се постанова в допълнение заплащане за нея.

Технологиите, които ще трансформират света до 2055 година

GE създава великански 3D принтер за самолетни елементи

Всичко това звучи отлично, само че за в този момент е прекомерно рано да се чакат някакви действителни резултати. Алиансът занапред би трябвало да построи услугата и по-късно би трябвало да успее да притегли още самолетни компании и производители, които да се причислят. Това ще е сложната част, само че в случай че техническото решение е ефикасно, множеството авиолинии сами биха го потърсили, с цел да не изпускат клиенти.



Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР