Темата за дигитализацията е представена в проекта на с куп

...
Темата за дигитализацията е представена в проекта на с куп
Коментари Харесай

Христо Иванов за дигитализацията в Плана за възстановяване: Предлагат ни салата от клишета

Темата за дигитализацията е показана в плана на с куп клишета, с към този момент предлагани, само че останали неизпълнени задължения и без конкретика за това какво тъкмо и в какви периоди ще се направи. Това мнение показаха участниците в полемика, отдадена на тематиката за дигитализацията в показания от проект – съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов, IT специалистът във fintech сферата Боян Юруков, IТ предприемачът и специалист по електронно ръководство и киберсигурност Божидар Божанов и Ивайло Мирчев от Изпълнителния съвет на “Да, България ”.
“За страдание това, което Томислав предлага е още от същото - една салата от клишета ”, разяснява през днешния ден.
 Христо Иванов: В Плана за възобновяване липсва тематиката за енергийната промяна Христо Иванов: В Плана за възобновяване липсва тематиката за енергийната промяна
Проследих деликатно мненията на Дончев и енергийната министърка за Националния проект за възобновяване и резистентност и нищо от котел...
Той дефинира дигитализацията на държавното ръководство и на администрацията като една от най-важните предпоставки за модернизацията на страната. Посочи, че става дума за смяна освен на връзката с институциите, а за бистрота и по-добър надзор на процесите, по-голямо улеснение и експедитивност за ползвателите на административни услуги.
“Фундаменталната и най-важната промяна за нас е точно въвеждането на съвременно, бързо, комфортно и дейно електронно ръководство и основаване на среда в която всеки български жител и бизнесмен да може да се употребява в цялостна степен от капацитета на цифровите технологии, с цел да управлява живота си. Това е най-голямата смяна, която ние желаеме политически да осъществяваме и можем да го създадем. Ние сме единствената политическа групировка, която приказва този език, която схваща този език, която има специалистите по тази причина и съответните политики ”, съобщи Иванов. Той напомни, че при започване на рецесията с COVID-19 “Демократична България ” предложи съответен проект за 6-месечна ускорена цифровизация на страната.
“Ако имаше ръководство, което да може да разбере и да осъществя този проект, ние към този момент щяхме да го приключваме, в този момент нямаше да стои да вземем за пример въпросът за следващото затваряне на правосъдната власт ”, уточни Иванов.
“Томислав се провали като човек, който отговаряше за електронното ръководство. Това, което най-лесно и бързо може да направи е да подаде оставка. Ние имаме съответен проект. Ако сме насочени целево, можем да кажем - държавната администрация има 2 години, с цел да спре да употребява хартия и да се цифровизира всичко. За да не звучи това като празни приказки, ние към този момент го вършим. “Демократична България ” има кметове в осем столични региона, тези осем столични региона имат лични платформи за връзка с жителите. И това е направено без да сме във властта, без да сме в публични поръчки, с непринуден труд. В момента сме предложили на част от Общинските препоръки в страната приложение, с което те могат да гласоподават и в тези пандемични времена то е доста потребно ”, съобщи през днешния ден Ивайло Мирчев.
 Христо Иванов: В Плана за въстановяване липсват нововъведенията Христо Иванов: В Плана за въстановяване липсват нововъведенията
В показания предходната седмица план на българския проект за възобновяване и резистентност липсва ясна и смела огромна цел, към която стр...
IT предприемачът Божидар Божанов разяснява, че по този начин оферти проект не дава отговор на шаблона на Европейската комисия - липсва изясненост, няма цели, не са посочени периоди за осъществяване и така нататък, и единствено са нахвърляни неща, които към този момент би трябвало да са направени или в развой на осъществяване. Този проект може да бъде регистриран като изпълнен, просто като се приложат 7-8 документа за публични поръчки, тъй като няма по какъв начин да се мери дали е изпълнен, уточни той. Според него един от най-важните аспекти е нуждата от инвестиция в хора - от обучаване на администрацията, само че и тя да се структурира по нов метод, в това число със основаване на звена за ръководство на планове, каквато е положителната процедура от бизнеса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР