Темата за борбата с корупцията е вечна тема. Това заяви

...
Темата за борбата с корупцията е вечна тема. Това заяви
Коментари Харесай

Цветанов: С общественото обсъждане можем да стигнем до правилните решения за антикорупционния закон

Темата за битката с корупцията е безконечна тематика. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев Димитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик.... към профила при започване на публичното разискване на закона за противопоставяне на корупцията и за нелегално добито имущество, съобщи кореспондент на Novini.bg

На публичното разискване участва министърът на правосъдеието Цецка Цачева Цецка Цачева Данговска е министър на правораздаването. Родена е на 24 май... към профила, ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987... към профила и представители на неправителствени организации.

Този проектозакон бе направен от необятен състав от специалисти, взето е мнението на магистрати и неправителствени организации, съобщи Цачева. По думите й досега са получени оферти за възстановяване на текстове в закона.

Целта на днешната полемика е да се чуят мненията на другите институции, с цел да се доближим до текста на законопроекта по този начин както ще бъде импортиран в Министерски съвет. Интересът е извънредно огромен и жителите чакат завършването на този развой, сподели Цачева. С този закон се стреми да приемем нова нормативна уредба, с която да се сътвори орган за противопоставяне на корупцията. В програмата на Министерството на правораздаването е планувано приемането на подобен антикорупционен закон. Амбицията е до края на тази парламентарна сесия законопроектът да бъде признат, сподели Цачева.

Законопроектът планува основаването на комисия, която да е самостоятелен, непрекъснато настоящ държавен орган от петима членове, сподели още Цецка Цачева, която направи малко показване на законопроекта.

Цветан Цветанов съобщи от своя страна, че всички ние сме очевидци, че като членове на Европейския съюз към момента не сме изпълнили критериите за битка с корупцията. Това е едно от законодателствата, което е било дискусионна тематика, само че заради предварителното преустановяване на 43-то Народно заседание разискването му продължава в този момент, сподели Цветанов. По думите му това отсрочване във времето е асъдействало да бъдат чути повече отзиви. Днес към този момент има спор, има и разнообразни отзиви. С тази форма на разискване можем да стигнем до верните решения. Убеден съм, че със основаването на този обединен орган, който ще събере всички звена, ще се усъвършенства координацията сред тези звена, уточни зам.-председателят на ГЕРБ. Той прикани участниците в разискването да се включат в дебата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР