Темата за бедността от години е сред най-болезнените в обществото

...
Темата за бедността от години е сред най-болезнените в обществото
Коментари Харесай

Тази вечер В кадър: Линия на оцеляване

Темата за бедността от години е измежду най-болезнените в обществото ни. Защо сме небогати? Има ли действителна обществена политика, която да отстранява факторите, които генерират бедността и какво би трябвало да се направи, с цел да се вдигнат приходите? Тези въпроси са акцент и във кино лентата " Линия на оцеляване ".
Гледайте го довечера в рубриката " В кадър " от 22:30 часа, с създател Христина Христова-Любомирова.

Наблюденията за страната изрично демонстрират, че бедността е обвързвана с равнищата на обучение и икономическата интензивност на работоспособното население. Ето за какво филмът хвърля изясненост и за това до какъв брой самите небогати са такива, тъй като не им е даден късмет да се развиват и да живеят добре или просто е по-лесно да се живее на помощи.

Интересна позиция във кино лентата е на Светлин Наков- създател на " Софтуни " - млад, упорит, човек с мнение, който не просто установи какъв брой е неприятна средата да вземем за пример, само че и прави действителни стъпки да промени това- в това число и като образова младежи, които да са готови за трудовия пазар, има " рецепта " за триумф в България. Потърсили сме мнението и на специалисти и синдикалисти. Гледната точка на страната по тематиката, в лицето на обществения министър, отсъства, тъй като Бисер Петков отхвърли изявление.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР