Темата за българските евреи отдавна не е интересна. Това заяи

...
Темата за българските евреи отдавна не е интересна. Това заяи
Коментари Харесай

Айде стига вече – оставете ги тези, спасените евреи, намира

Темата за българските евреи от дълго време не е забавна. Това заяи вицепрезидентът на Световния еврейски конгрес Емил Кало. В поддръжка на думите си той цитира изказване от 1945 година, в което непосредствено се споделя, че българите са избавили своите евреи.
Формулировката " българският народ избави своите евреи не е вярна ". 22 000 от Македония и Беломорска Тракия не се завърнаха по домовете си. След като твърдим, че това са изконни български земи, значи това са български евреи. Това са управлявани от българската страна територии по това време. И в Полша, и в Унгария, и в Украйна има милиони избити евреи – само че в България българското общество – черква, синдикати, обединявания на адвокати, публицисти, хора, които излизат с имената си, избавя евреите. Това по-късно Европа назова " гражданско общество ", изрече тезата си Кало пред Нова телевизия.
Айде стига към този момент – оставете ги тези, избавените, намира. Този акт се трансформира в опрощение да се постанова антисемитска изразителност, приключи Кало.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР