Темата ту се превръщаше в основна за обществото ни, ту

...
Темата ту се превръщаше в основна за обществото ни, ту
Коментари Харесай

Поне младенмариновската клика да замълчи. Ако има грам съвест

Темата ту се превръщаше в съществена за обществото ни, ту спихваше, според от това дали мигрантите са ни налазили или пък се случват нещо извънредно, като убитото българско ченге. Можем обаче сигурно да кажем, че от времето на кабинета “Орешарски ” браздата е все във фокуса на медийния интерес, несъмнено изцяло основателно. 

 

Известно е, че по време на кабинетите на Бойко Борисов там се наляха най-вече пари, разбирай стотици милиони. И от самото начало той или пък  някоя негова доближена високопоставена персона ни уверяваше, че като външна граница на Европейски Съюз сме се справили на шест. То не бяха делегации, то не бяха вертолетни облитания на региона, то не бяха хвалебствени конференции. Но в този момент като теглим чертата, можем единствено да се срамим. 

 

През 2017 година журналистката Елена Йончева си завоюва куп врагове поради разкритията й, че българо-турската граница е изцяло неефективна. Показа ни образно по какъв начин оттова като  през гевгир " текат " бежанците от Близкия Изток и влизат у нас, като че ли сме ги канили.  

 

Като ужилени скочиха виновните за построяването на така наречен преградно оборудване, тъй като разбрахме, че то коства двойно повече от това, което гърците си издигнаха. За наша неволя научихме, че тяхното в действителност стопира трафика на хора, а през нашето може да се играе на прескочи кобила. 

 

Срамни снимки запечатаха земни срутища под самата телена ограда. На доста места зеха големи дупки, нарязани с под ръка нож или елементарна ножица. За похлупак научихме, че и сензорните устройства и камерите, които би трябвало да предотвратяват незаконното прекосяване на границата ни, не са в редовност.

 

Да сте видели някой от толкоз загрижените за ориста на  народа политици да е  реагирал на това безсрамие?! Колкото и да мислите, няма да се сетите. А да се разбрали, че прокуратурата се е създала по този “пладнешки ” обир?! Друг път. За институциите никак няма да пита, тях си ги знаем по какъв начин играеха по свирката на Краля - Слънце.  

 

Тази заран по малките екрани като че ли бе разгласен маратон за “експерти ” по разплитане на нещастия. И всеки се оказа толково способен, че човек да се чуди по какъв начин страна с такова благосъстояние от всезнайковци се е докарала до дъното във всяко едно отношение. 

След плеядата  от представители се отличи “звездното ” присъединяване на някогашния началник на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов, сегашен народен представител от ГЕРБ и незнам си какъв на изчезналия незаконен необут Мето Илиянски. Още с първото изречение лъсна къде тъкмо го стяга чепика. Близо 10 минути индивидът плача поради рокадите във ведомството. И по какъв начин не, когато неговите протежета започнаха да “окапват ” едно по едно от основните места. Рекохме си, разгеле, доживяхме добра вест - и  Маринов да се види на тясно. 

 

Болката ще е непостижима само за околните на убития млад граничен служител на реда.  А другояче филмът с познатите до болежка оплаквачки, дефилиращи при всеки комфортен случай, от дълго време сме  го гледали. И ще продължаваме да го гледаме, тъй като бомбите, които заложи 12-годишното ръководство на ГЕРБ не са единствено на браздата. То са минира всички публични сфери, като сложи на карта живота на всеки от нас. Затова имаме огромна молба - младенмариновската клика да замълчи през днешния ден. Ако има грам съвест.   

 

Катя Илиева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР