Темата Цанков камък беше продължена от премиера Бойко Борисов, който

...
Темата Цанков камък беше продължена от премиера Бойко Борисов, който
Коментари Харесай

Борисов мери кой е направил по-големи далавери - ГЕРБ или БСП

Темата " Цанков камък " беше продължена от премиера Бойко Борисов, който през днешния ден във Варна направи съпоставяне за това чии далавери и нарушавания са по-големи. 

Както стана ясно в петък от ГЕРБ имат желание да сезират прокуратурата за нарушавания при строителството на хидровъзела. 

Към тематиката Борисов добави, че и при " Цанков камък " и при " Суджукгейт " имало загуи, " само че при втория случай виновникът има шест обвинявания и септември-октомври влиза в съда ". Борисов не отхвърли провиненията на своите, само че изясни, че далаверите на предходните държавни управления донсели доста по-гоеми вреди и за това се мълчало.

Борисов направи изчисления на загубите от плана " Цанков камък ":

Хората виждат, че им се случват нещата и от ден на ден желаят, а видяхте " Цанков камък " - 1 милиарда лева 120 млн. евро е единствено пътят от 10 км - " златният път ". Я, си представете 120 по 2 - 240 млн. лева във Варна какво биха създали в инфраструктурата. Понеже ви се виждат малко пари. Плюс още 1 милиарда лева за плувен басейн, тъй като в действителност " Цанков камък " е плувен басейн. Те са създали изпод едно корито за инвестицията да се върне след към 1500-2000 години, в случай че работи. Но тъй като не работи, несъмнено ще отиде на след 3000 години да се върне тази инвестиция. Нека финансовият министър каже 1 милиарда лева какво може да докара като доходи и да го сложат единствено на борсата. 

По думите му било доста по-модерно да се приказва за скандал в НДК, където от пгодини не било " пипано нищо ", а случай като „ Цанков камък “, да се съпоставя със „ Суджукгейт “.

" Цанков камък ", дето са го изпразнили, измряла е рибата, в действителност спукал се е плувният басейн, милиарди загуби - някак си било равно на " Суджукгейт ". Но при " Суджукгейт " виновникът има 6 обвинявания и в този момент септември-октомври влиза в съда. Ако е отговорен - към този момент нито е в партия, нито е народен представител, нито нищо “, съобщи министър-председателят, представен от " Фокус ".

Той директно упрекна Българска социалистическа партия в пазаруване на гласове, което им довело добър резултат на изборите:

Добрият резултат на Българска социалистическа партия пристигна от пазаруване на гласове и това е потвърдено. Има депутатин, който е в дело в този момент и ще забележим по какъв начин ще приключи делото - да не упрекваме авансово, само че факт е, че е повдигнато обвиняване за най-чудовищното закононарушение в демокрацията - пазаруване на гласове…Разликата е, че нашият за един ден излетя от всякъде – от парламент, от партия, разформировах партийната организация, а Българска социалистическа партия споделят: „ ами той може да е купил гласове, но не пък решаващите “. Купил, но не доста. Нека си седи народен представител и да гласоподава закони.

Борисов не пропусна и тематиката за АЕЦ " Белене ", където са " загробени " 3 милиарда лева и омаловажи абсурда с НДК, като заключи, че който е отговорен, ще отиде в пандиза:

Да не ги е поръчвал ГЕРБ, да не е правил ГЕРБ тези неща? 3 милиарда и стоят там. Трябва да намерим решение. Това не е плод и зарзават – да местиш една касетка в друга. Това знаете ли какви площадки са и стоят с години. 10 години се вършат позволения и какво ли не. Ами с американските централи - да не сме ги давали ние? Още 1,2 милиарда лева отпътуваха предходната година. Ами в мандата на Българска социалистическа партия с министър председател Орешарски падна КТБ – 3,7 милиарда лева И те си викат „ страшна работа, създали някаква голяма спекулация с НДК “. Който е отговорен, ще отиде в пандиза. Нашата роля е да осигурим финансиране, министъра, с АПИ, помощ. Персоналната отговорност никой на никого не може да му я отнеме.

Бойко Борисов съобщи, че страната е подготвена за предстоящото председателство на Съвета на Европейски Съюз и добави, че ще се одобри неслучайно френския президент Еманюел Макрон във Варна, тъй като желае градът да стане перлата на Черноморието. „ Не ви се има вяра, само че аз съм оптимист, че и на Провадия ще има европейски газов хъб и то доста добър. От диалозите с хората, от които зависи по света, сме на доста прав път “, сподели още той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР