Темата със субсидиите е пореден пример, че ГЕРБ легализират корупцията

...
Темата със субсидиите е пореден пример, че ГЕРБ легализират корупцията
Коментари Харесай

БСП напада: ГЕРБ легализират корупцията със закони

Темата със дотациите е следващ образец, че ГЕРБ легализират корупцията със закони . Те желаят да я узаконят в закон, където ще кажат, че партиите ще могат да бъдат финансирани от компаниите. Политиците пред кой ще бъдат виновни - дали пред гласоподавателите, или пред тези, които носят пари в централите? Това попита заместник-председателят на Парламентарната група на Българска социалистическа партия Георги Свиленски пред Българска национална телевизия.

Той се надявал да не се навреди на политическата система и да не се допусне частно финансиране на партиите.
 Валери Симеонов уверен, че ГЕРБ се ориентират към Движение за права и свободи
Валери Симеонов уверен, че ГЕРБ се ориентират към Движение за права и свободи

Денонсират съдружното съглашение

" Борисов един ден се разсъни сърдит от нещо и предложи 1 лева дотация , която доста бързо се придвижи към гласоподаване. В този ден, в който предложи дотацията да стане 1 лева, държавното управление тегли 400 млн. лева заем. Премиерът разиграва и партиите, и обществото, с цел да замъгли това, което прави самият той ", акцентира аленият народен представител.

По думите му парите, които се отпускат на партиите, били предопределени за активност, а не да се държат на влог и да се печели от лихви, като посочи, че ГЕРБ била единствената партия, която няма потребност от държавно финансиране .

" Целта на фрапиращото понижаване на дотациите е да се удари опозицията ", уверен е Свиленски.
 Борисов привиква съдружен съвет за партийните дотации
Борисов привиква съдружен съвет за партийните дотации

Премиерът склонен да забави решението, само че ще отстоява предлагането за 1 лев

" Днес досегашният вицепремиер и участващ в ръководството Валери Симеонов описа, че бизнесът е притиснат от настоящето държавно управление . Той си го сподели - те натискат и рекетират компаниите ", съобщи социалистът.

Той акцентира, че този въпрос е доста сериозен. " Българският народ би трябвало да избере какви политици желае да го ръководят - дали подвластни от бизнеса, или от гласоподавателите ", приключи Георги Свиленски, като добави, че партийните дотации били най-контролираният разход в страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР