Темата със съдебната квота във Висшия съдебен съвет (ВСС) трябва

...
Темата със съдебната квота във Висшия съдебен съвет (ВСС) трябва
Коментари Харесай

Лозан Панов поиска промяна в съдебната власт, направи сравнение с Хитлер

Темата със правосъдната квота във Висшия правосъден съвет (ВСС) би трябвало да бъде повдигната още веднъж. Ненормално е от 25 членове единствено шестима да се избират директно от съдиите . Това съобщи ръководителят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов на събитието " Независим съд - свободна страна! За правото и справедливостта ".
По думите му при настоящия избор на Висш съдебен съвет Народното събрание е претупал процедурата и в незадоволителна степен е разрешил да се разгънат концепциите за визията в правосъдната власт. Лозан Панов беше безапелационен и, че когато има такива необятни пълномощия за основния прокурор, няма значение по какъв начин се споделя той - " и ангел да слезе от небето, би се изкушил ".
Панов изрече и позиция, че би следвало страната най-малко да дискутира опцията служители да носят отговорност при неоправдателни присъди от Европейския съд по правата на индивида в Страсбург .
Независима правосъдна система, самостоятелна медийна среда и мощна съпротива – съгласно Панов това са трите аспекта на сполучливата работа на така наречен румънски модел за битка с корупцията. Той беше безапелационен, че в България тези три детайла не са налични и че властта у нас ѝ е комфортно да няма целеустремена битка с корупцията.
В речта си на събитието Панов даде и различен забавен образец за какво е толкоз значимо да има самостоятелна правосъдна система – с може би най-страшния деспот, който човешката история познава, а точно – Хитлер. Председателят на Върховен касационен съд описа за тирада на фюрера, в която той е показал, че ще се намесва във значими за обществото каузи, тъй като съдиите трябвало да служат на хората и да има надзор това да се случва. Спасение няма да пристигна извън, преди всичко всичко зависи от нашите старания, акцентира Лозан Панов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР