Темата с тежките раници на учениците в България отново излезе

...
Темата с тежките раници на учениците в България отново излезе
Коментари Харесай

Родителите ли ще плащат за откраднати от ученически шкафчета учебници?

Темата с тежките раници на учениците в България още веднъж излезе на дневен ред, откакто стана ясно, че със средства от национална стратегия " Осигуряване на модерна просветителна среда " ще бъдат закупени шкафчета за възпитаници за 592 учебни заведения. Кандидатствали са 742 учебни заведения.
Пред Българска национална телевизия шефът на дирекция " Учебници и учебна документи " към МОН Пенка Иванова обаче даде спорен отговор на въпроса кой ще заплаща за учебници, които бъдат откраднати от такова шкафче. Вътрешните правила на всяко учебно заведение ще дефинират какво се прави следователно, съобщи Иванова, която обаче добави, че " изгубени учебници и образователни пособия " по закон се възвръщат от изгубилия ги т.е. от родителите му. Според чиновника няма по какъв начин МОН да наложи едни и същи правила на всички учебни заведения какво да се прави, в случай че учебници " изчезнат " от шкафче, намиращо се на територията на учебното заведение.
Иванова и ръководителят на УС на Асоциация „ Родители” Цвета Брестничка бяха безапелационни, че няма да се желае наложително финансова помощ от родители за шкафчетата. Ако желаят, могат да дадат пари – в случай че не дадат, децата им ще имат „ по-малко луксозни” образователни шкафчета, гласи уточнението.
Пенка Иванова сподели и, че всички учебници, които са над 144 страници, ще могат да бъдат разграничени на две, с цел да не са доста тежки. Това обаче ще става от следващата година. Също следващата година ще има още веднъж опция учебните заведения да аплайват по " Осигуряване на модерна просветителна среда " за закупуване на шкафчета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР