Темата с наборната военна служба не е затворена. Това заяви

...
Темата с наборната военна служба не е затворена. Това заяви
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Наборната военна служба се налага

„ Темата с наборната военна работа не е затворена ”. Това съобщи министърът на защитата Красимир Каракачанов по време на днешния парламентарен надзор, представен от БГНЕС, написа Народоосвободителна въстаническа армия.

„ Темата с наборната военна работа не е затворена, тъй като тази тематика се постанова от единствено себе си, наблюдавайки събитията към България и практиката на други европейски страни “, безапелационен бе Красимир Каракачанов. Той изясни, че наборната военна работа сега съществува в Швеция, Австрия, Швейцария, Дания, Норвегия, Естония и Финландия. „ Никой не се е отказал от тематиката и тя не може да сътвори проблем в съдружните ни връзки, в противен случай. Това е тематика, която ще продължи да се разисква. В програмата е записано - образование в учебните заведения, доброволния принцип и диалогът за наборната военна работа остава да се води във взаимното ни съдействие “, акцентира вицепремиерът.

" Наборната военна работа се постанова, тъй като в случай че се случи нещо и се постанова да активизираме хората да пазят страната си, те ще бъдат пратени като едно пушечно месо без обикновена подготовка. Въпросът е дали ще пристъпим към този ход, а не къде ще ги настаним и какъв брой ще коства. Сигурността на българските жители не може да бъде оценена в пари, това е въпрос на отговорности на България и институциите й ”, сподели още Каракачанов. 

„ В програмата сме отбелязали военно образование в учебните заведения като за начало. Освен уроците за славата на българската войска, би трябвало да се учат и съответни неща – по какъв начин се борави с оръжие, по какъв начин се реагира във военна обстановка, по какъв начин се оказа първа помощ “, изясни вицепремиерът.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР