Темата с катастрофата край Своге, при която загинаха 20 души,

...
Темата с катастрофата край Своге, при която загинаха 20 души,
Коментари Харесай

Стотици са необезопасените места по пътищата

Темата с злополуката край Своге, при която починаха 20 души, още веднъж влезе във фокуса на обществото, откакто прокуратурата повдигна обвинявания на още седем души от АПИ и " Трейс ".

Новината пристигна по време на провеждащата се петата годишна конференция на Българската браншова асоциация по пътна сигурност в Хисаря и въпросът с мантинелата на острия завой край Своге нямаше по какъв начин да не бъде коментиран – публично и импровизирано.

Нито една институция не призна да е поставила мантинелата на рисковия завой край Своге. Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) твърди, че не я е поставяло. Община Своге споделя същото. Прокуратурата пък изобщо не разяснява този въпрос в изказването си по случая. Но при вярно сложена мантинела, можеше и да няма жертви, единомислещи бяха в мнението си инспектори по пътна сигурност.

Постфактум мантинела от най-голям клас беше сложена на рисковия завой край Своге от пътната организация, макар че това не ѝ е работа, по думите на някогашния ръководител на Управителния съвет на АПИ Светослав Глосов.

Проблемът е, че в страната има стотици необезопасени места по българските пътища, а страната не подхваща съвсем никакви ограничения с цел да ги обезопаси заради липса на пари, стана ясно по време на форума. Последният случай, провокирал спор сред АПИ и пътни специалисти, беше с злополуката, породена от водача на ДОСТ Лютви Местан край Кърджали.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР