Темата с измамите от търговци на пазари и борси от

...
Темата с измамите от търговци на пазари и борси от
Коментари Харесай

Масови измами с везните на борси и тържища

Темата с измамите от търговци на пазари и тържища от няколко години е проблем за всички жители и инспекциите, които вършим демонстрират една тревожна картина - доста от кантарите са несъответстващи. Това изясни в " Денят стартира " инж. Петър Горновски, ръководител на Държавната организация по метрологичен и механически контрол. Всички търговци би трябвало да знаят, че когато стартират да работят на пазарите, би трябвало да имат везни с утвърден вид или с оценено сходство за европейския пазар, като има маркировки на тези кантари, безапелационен е специалистът. Всички други везни са за персонална приложимост, тъй че да не се заблуждават да ги купуват, тъй като ние ще ги глобяваме, добави инж. Горновски.

Глобите за физически лица са от 100 до 300 лева, а за юридически лица от 200 до 500 лева За нас тези наказания не въздействат на смяна, счита специалистът.

60% от всички открити нарушавания са тъкмо такива и по тази причина ние сме предложили да променим тези наказания и те да са от 200 до 400 лева за физически лица и 300 - 800 за еднолични търговци.

Не може на един пазар везната да се крие от камарите с плодове и никой да не вижда - всичко това е приоритет на общинските пазари, на техните управления, изясни ръководителят на държавната организация.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР