Темата откъде България внася газ продължава да е актуална и

...
Темата откъде България внася газ продължава да е актуална и
Коментари Харесай

Бивш енергиен министър разкри внасяме ли още газ от Русия

Темата от кое място България внася газ продължава да е настояща и необятно обсъждана. Бившият енергиен министър Росен Христов заплашва да съди страната за обвиняванията за контракта с " Боташ ".

" Това зависи от дейностите на страната, не съм виждал формалния отчет, не е признат, там са едни лъжливи и манипулативни изказвания, написани от хора, които са депутати без никакъв опит в енергетиката. Те отхвърлиха да употребяват експерти за анализите, макар моите апели.

Това е един напълно политически отчет, нападат стратегически значим за страната контракт и нападат мен. Крайно време е някой да направи нещо против това - този парламент узурпира правосъдната власт, узурпира изпълнителната власт, той стана разследване, водят разпити, дават присъди ", сподели някогашният енергиен министър.

По думите му това не може да се търпи повече.

" Хора като мен, които имат потенциала да се борят, знаят по какъв начин и имат нужните запаси, би трябвало да го създадат, до момента избягвах такива борби, тъй като това вреди и на имиджа на страната. Той толкоз е повреден повече, че няма накъде повече. Това, което се приказва в медиите, че този контракт бил гибелен за страната и стотици милиони щели да заминат, са операции и измислици ", добави Христов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той разясни, че договорът е безусловно естествен и общоприет за промишлеността.

" Цената е оценена като пазарна, не знам кой споделя, че договорът е надценен и така нататък Идеята беше България да се доставя с неруски газ, в случай че ние не употребяваме терминала в Гърция, който към момента не е подготвен, и терминала в Турция - то подобен газ идва в България? Очевидно от Русия. Те върнаха наклонността с медиаторите. Абсолютно всички страни са споделили, че желаят да си понижат зависимостта от Русия ", разяснява още Росен Христов.

Бившият енергиен министър е безапелационен, че този контракт прави идеална работа за тези, които са съперници на президента и се дава предимство на медиаторите.

" Защо няма комисия, която да проверява " Топлофикация София "? Защо не се проверява какво се случва с ПВУ? Причината е политическа офанзива, облагодетелстване на медиаторите и скриване на същинските проблемите - ПВУ за 8 милиарда, съоръжение в " Белене " за 2,5 милиарда Как по този начин няма комисии за милиарди, а има комисии за милиони? ", попита той, като напомни, че договорът беше подписан обществено и неговият автограф не е върху него.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР