Съобщава се, че Apple App Store налага 30% комисионна върху

...
Съобщава се, че Apple App Store налага 30% комисионна върху
Коментари Харесай

Apple разгневи NFT разработчиците с 30% такса при продажбата им

Съобщава се, че Apple App Store постанова 30% комисионна върху NFT покупко-продажби в приложението Стартиращите NFT компании цитират тези комисионни като невъзможни за работа. Мненията на престижите в пространството
Най-голямата софтуерна компания в света - Apple, е оповестила своята позиция в поддръжка на Web 3 и NFT плановете. Едно нейно решение обаче в този момент провокира доста неодобрение в бранша и мнения, че производителя на iPhone работи тъкмо в противоположната посока. Става въпрос за комисионата, която тя ще събира от продажбите на NFT - 30%, тъкмо толкоз колкото удържа от всички разработчици на конвеционални приложения, продавани през нейния Apple Store.

Такива са таксите и на Гугъл в техния Play Store. Сякаш обаче и двете мултимилиардни компании демонстрират фундаментално недоумение на работата на NFT платформите и положението на крипто пазара, както и отвод от проактивност за намиране на печеливши решения за всички страни.
Реклама

Все отново Гугъл остава най-големият покровител на криптовалута и блокчейн фирмите в света. Компанията-майка на търсачката Alphabet е вложила 1.5 милиарда $ от септември 2021 година до в този момент, съгласно отчет на Blockdata.

Apple таксува с 15% проджба на приложения на компании, които имат под 1 милион $ доходи годишно. Това не спря NFT започващата компания Magic Eden въобще да спре да предлага търговия в приложението, а Apple да премисли своето решение. Отстъпването от солидните 30% от цената на всички NFTs, търгувани по платформите е прекомерно огромна стъпка за доста започващи блокчейн компании, които към този момент работят с ниски маржове.

OpenSea сега има приложение, само че не можете да купувате NFTs в него непосредствено от AppStore и комисионните са повода. OpenSea, един от най-популярните NFT пазари, пусна първото си приложение за iOS и Android. То разрешава на потребителите си да преглеждат сбирки на платформата от цифрови продукти, само че не разрешава каквато и да е форма на пари да сменят притежателя си, цифрови или фиатни.
Реклама
OpenSea в АppStore главно работи като изложба, чиято единствена цел е да притегли потребителите си от приложението в формалния си уебсайт, където към този момент имате опция да купувате. Може да преглеждате творби на изкуството, да споделяте описи, които намерите, и да разглеждате и управлявате вашите лични NFT. В приложението единствено липсва бутонът, който споделя " Купете в този момент ".

Пазарните приложения за NFTs в магазина на Apple сега включват OpenSea, Rarible и LooksRare, a пазарите за приложения за крипто търговия тържищата Binance, Crypto.com и Coinbase Wallet.

В случай на NFT търговия сред консуматори, типичният пазар лишава единствено 2% до 3% от транзакцията и сред 5-7.5% от договорката се изплащат на основателя на съответното NFT като рентабилност от " вторична продажба ". Например, в случай че вие решите да си купите някоя известна NFT сбирка за нова профилна фотография, която коства 1 ethereum, ще платите тъкмо толкоз и в Opensea и в App store. Когато решите да я продавате обаче, в случай че предположим, че цената на вашето NFT е останала същата-вие ще платите 0.025 на opensea-за платформата и умните контракти, позволяващи транзакцията да се реализира и сред 0.05 и 0.075 на основателя на сбирката.

Какво обаче ще се случва, когато решите да продавате в AppStore? Вашето NFT към момента коства 1 eth. Продавате го за толкоз и AppStore взима 0.3 и основателя взима сред 0.05 и 0.75. Оставате с 0.65 eth. Това е от извънреден проблем, когато сметнем и ролята на спекулацията, която е основополагаща в пространството. Така ще е доста по-трудно ще бъде да бъдете на каквато и да е облага като консуматор, когато с цел да извършите даже първия си $ ви би трябвало най-малко 50% нарастване на минимална цена на дадена сбирка, което даже в NFT пространството не се случва толкоз постоянно.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР