Темата на Конгреса беше изместена към лидерския въпрос. Получих критики,

...
Темата на Конгреса беше изместена към лидерския въпрос. Получих критики,
Коментари Харесай

Нинова разгроми вътрешната опозиция и посочи защо няма да подаде оставка

Темата на Конгреса беше изместена към лидерския въпрос. Получих рецензии, някои от тях доста рационални. Не съм безгрешна. Човек би трябвало да чува и да се поправя. Но някои от тези рецензии и рекомендации не одобрявам изрично. Чух рекомендация, че се чака да покажа по какъв начин ще направя партията конкурентноспособна на политическия пазар. Това отхвърлям да го извърша. Политиката не е пазар, а левите хрумвания не са стока. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в отчета си пред 49-ия Конгрес на столетницата. „ Според нея тематиката идва на дневен ред година и половина по-късно, тъй като Българска социалистическа партия е дала отпор на съществуващия модел на превзетата страна. „ Защото отказахме опозицията да бъде нахранена с постове от ръководещите и да бъде опитомена от Бойко Борисов. Защото разклатихме съществено ръководещите. Защото пристигна време да представим същинската опция, а не следващата подправена. Това, което ни се случва през днешния ден, е втората фаза – опозицията не може да бъде нахранена, значи би трябвало да бъде разрушена от нас”, отсече тя пред събралите се в залата делегати.

„ През медиите наши приятели ме осведомиха, че през днешния ден се явявам на тест накъде ще блъскам партията. Ако усетите, че партийният ви водач се е скрил от вас, с цел да бута партията, махайте го незабавно, тъй като не става. Лидерът стои начело и поема първия удар, само че единствено в случай че има зад тила си мощна и единна войска. Знам, че сте тази мощна войска. Благодаря ви за това. Ако усетите, че водачът ви се е фиксирал в персоналното си оцеляване, също го махнете. Такъв водач ще ви предаде”, сподели още тя.

„ Няма да желая избор на доверие, с цел да се укрепя. Няма да го направя. Доказах, че не съм за пост, когато отхвърлих председателското място в Народното събрание. Ако мислех за себе си, щях да подам оставка, да идем на директен избор в партията и щях да го печеля. Щях да се върна след 2 месеца и още веднъж да съм ръководител. Но ръководител на какво? На една партия, в която 2 месеца лобита са ровили измежду вас в организацията. На кой водач му е нужна такава партия?

Ето за какво, мислейки за партията, ви споделям: нямам дребна упоритост за персонална полза и пост, само че имам огромна упоритост – да променим България. Аз мога това- да ви дам самочувствие, че можем да управляваме по-добре България, че вие сте спечелили, тъй като сте. вие сте единствените, побеждавали ГЕРБ в тази страна.

Не желая просто власт. Искам този свят да се промени”, приключи под бурните овации на залата Корнелия Нинова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР