Темата Македония“ скара представители на ДПС и ИТН по време

...
Темата Македония“ скара представители на ДПС и ИТН по време
Коментари Харесай

Темата „Македония“ скара ДПС и ИТН в парламента


Темата „ Македония “ скара представители на Движение за права и свободи и Има Такъв Народ по време на днешното пленарно съвещание.

Според Тошко Йорданов от Има Такъв Народ евродепутатът от ДПС/АЛДЕ Илхан Кючюк е внесъл искане в Екологичен потенциал за това България да се откаже от включването на българите в Конституцията на РСМ.

„ Илхан Кючук е евродепутат от Движение за права и свободи. Той е докладчик за напредъка на Република Северна Македония в ЕП. И през вчерашния ден, същият този Илхан Кючук от Движение за права и свободи, е премахнал от проекто-доклада корекция 18, в която влизат всички двустранни въпроси сред Скопие и София, както и всички точки за етническото гонене и проблемите на лицата с българско съзнание в Северна Македония “, сподели от парламентарната естрада Тошко Йорданов.

„ От тази естрада народни представители като Тошко Йорданов приказват открити неистини без да се базират на обстоятелства. Илхан Кючюк като докладчик в Екологичен потенциал, с изключение на да е внесъл искане за включване на българите в Конституцията на РСМ, нищо друго не е внасял, нито отчет, нито нищо друго. Ако комисията в Екологичен потенциал е взела решението, той като ръководител и докладчик е внесъл тези решения, то това е радикално друго нещо. Когато намерено и целеустремено се пробва да се лъже от тази естрада, дано да припомняме какви са обстоятелствата ", отговори ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР