Темата коментираха в Тази събота и неделя“ по БиТиВи старшите

...
Темата коментираха в Тази събота и неделя“ по БиТиВи старшите
Коментари Харесай

Старши инспектори в КЗП алармират, че трудно оцеляват. Заплатите им едва стигат да се изхранят

Темата разясниха в „ Тази събота и неделя “ по БиТиВи старшите инспектори от КЗП Надежда Симеонова, Жанета Садразанова и Кремена Атанасова, ръководител на синдиката на административните чиновници към „ Подкрепа “. " Ние постоянно сме били натоварени, правили сме настоящ надзор. Сега с оглед инфлацията и спекулата организацията е по-сериозна, а работата ни се усили “, сподели Надежда Симеонова.

 

„ Със заплатите, които получаваме, не можем да си купим доста. Като всички останали и ние опитваме да си вържем бюджета и гледаме промоциите. Оцеляваме по някакъв метод. Предвид инфлацията ни става все по-трудно. Заплатите ни са под 1000 лв. месечно и ни стигат едвам да успеем да се храним и мъчно да платим сметките си “, добави Жанета Садразанова.

 

„ Средните заплати на хората на сходни длъжности са към 1000 – 1200 лв. брутно. Това няма по какъв начин да е задоволително за работещи на цялостен работен ден, и то за страната и в интерес на нашите ползи. Възнаграждението е в действителност обидно. Вероятно има и сътрудници на по-високи позиции и с по-високи хонорари, само че всеобщо чиновниците, които са 180 индивида в цялата страна, получават сходни хонорари “, сподели Кремена Атанасова. Тя уточни, че настояванията са за 60% увеличение на фонда за работна заплата на комисията, което значи към 2 милиона на годишна база като средства.

 

" Искаме парите да бъдат разпределени с идентична сума на всички. По този метод ще свием ножицата и хората с по-ниски заплати ще получат идентична сума с тези с по-високи. Затова е значимо нарастването да не бъде процентно “, изясни още Кремена Атанасова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР