Темата еОПРР обновява и вдъхновява – покажи ни най-добрите обекти

...
Темата еОПРР обновява и вдъхновява – покажи ни най-добрите обекти
Коментари Харесай

МРРБ обяви поредния фотоконкурс, насочен към обновяването на градовете с европейски пари

Темата е„ Оперативна програма “Регионално развитие” обновява и въодушевява – покажи ни най-хубавите обекти от твоя град “. Идеята е жители от цялата страна да открият и да покажат със фотоси плановете по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “, посредством които се обновяват и модернизират градовете с европейски вложения. Така ще бъде предизвикван и възобновен ползата към другите райони в страната в подтекста на подготовката и стартирането на новата Програма „ Развитие на районите “ 2021-2027 година, считат от ведомството. Според регионалния шеф на Русе Анатоли Станев сходни начинания предизвикат интереса и на по-младите към европейските стратегии и по този метод способстват за построяването на една по-сплотена общественост.

Фотосите могат да включват актуализирани обекти на културната, туристическата, просветителната, обществената, здравната и пътна инфраструктура, обновените паркове и площади, междублокови пространства, детски градини, учебни заведения, жилищни и публични здания, спортни площадки и центрове, реновирани здравни заведения, публичен превоз и внедрени интелигентни решения за ръководство на обитаемоте места. Крайният период за присъединяване е до 6 декември, в това число.

Снимките би трябвало да демонстрират по какъв начин посредством финансирането от Оперативна програма “Регионално развитие” съответният град се е трансформирал, за какво създателите се гордеят с него и го поддържат, с цел да има по-добро бъдеще и европейско развиване.

Големината на фотосите би трябвало да е сред 2 MB и 6 MB. Всички искащи да вземат участие във фотоконкурса би трябвало да изпратят фрагментите си на имейл: [email protected], съпроводени с име на създателя и телефон за връзка. Необходима е и къса информация с какво този план впечатлява създателя на фотографията и с какво способства за развиването на града. Участниците би трябвало да попълнят и декларация, че са създатели на снимковия материал и дават единодушие за популяризирането им в събитията на Управляващия орган на Оперативна програма „ Региони в напредък “ и Министерството на районното развиване и благоустройството.

До 10 декември 2022 година жури в състав чиновници на министерството, в това число на Главна дирекция „ Стратегическо обмисляне и стратегии за районно развиване “, която е Управляващ орган на Оперативна програма “Регионално развитие”, както и дизайнери ще дефинират най-хубавите произведения, които ще бъдат отличени и наградени по време на Годишното осведомително събитие на програмата. Предвижда се връчването на една огромна премия и призове за спечелилите за всеки един от 6-те района за обмисляне в страната, както и поощрителни награди, подобаващи за спорт и свободно време. Най-добрите фотоси ще бъдат включени във фотоизложба по време на Годишното осведомително събитие и разпространявани посредством новия уебсайт на Програма „ Развитие на районите “ 2021-2027 година и в офисите на Управляващия орган на Оперативна програма “Регионално развитие”.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР