Темата, че Шанел не продава свои стоки на руснаци по

...
Темата, че Шанел не продава свои стоки на руснаци по
Коментари Харесай

Шанел отказва да продава свои стоки на руснаци по целия свят

Темата, че Шанел не продава свои артикули на руснаци по целия свят, е измежду главните в съветската жълта преса.

Повдигнала я блогерката Лиза Литвин, на която в другарски настроения към Русия Дубай не продали чантичка за 300 евро.

Московчанката София пък не съумяла да си купи обувки на Шанел, също в Дубай. Консултантите в магазина я питали дали има друго поданство, дали мъжа й има друго поданство или право на непрекъснато престояване в непозната страна. " Искаха да ми продадат обувките, само че техните лични правила им пречеха ", споделя София.

В други бутици на компанията пък въпреки всичко продавали артикули на съветски клиенти, само че преди този момент ги приканвали да подпишат декларация, че няма да носят въпросната движимост в Русия.

Във връзка с всички тези случаи френската фешън къща Шанел изясни, че отводът й да продава свои артикули на руснаци е обвързван със глобите, които компанията е длъжна да съблюдава.

" Тъй като е интернационална компания, Шанел съблюдава условието на законодателството, използвано към нейната активност и нейните сътрудници във всяка страна в света, в това число и икономическите наказания ", декларират от компанията.

По-рано формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова реагира на информацията, че задграничните магазини на френската марка са забранили да се продават нейни артикули на поданици на Русия. Тя подсети, че основателката на бренда Коко Шанел по време на Втората международна война е била сътрудник на Третия райх и е имала тесни връзки със сътрудници на френското окупационно държавно управление.

По материали от съветската преса

Превод и редакция " Епицентър "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР