Тема, която се появи в края на миналата седмица и

...
Тема, която се появи в края на миналата седмица и
Коментари Харесай

Ангел Попов: Ще бъдат подменяни само номерата на автомобилите първа регистрация

Тема, която се появи в края на предходната седмица и провокира доста безредици в обществото и обществените мрежи - колите към този момент няма да демонстрират от кой град е човек, тъй като ще отпаднат буквите в регистрационните номера на колите.

От по кое време тази смяна ще влезе в действие - заместник-министърът на превоза Ангел Попов по тематиката посетител в " Денят стартира ".

Всички, които имат годни,разбира се, напълно обикновено изражение номера, няма да бъдат подменяни, ще бъдат подменяни единствено номерата на колите първа регистрация и при съответна смяна - продажба или друго събитие, изясни Ангел Попов.

Той изясни, че има и други страни, които са се отказали от този районен принцип на номерата.

Знаете, че в Европа регистрацията на един автомобил е извънредно обикновена и елементарна интервенция., За разлика от България. Средно дневно единствено в София се записват сред 800 и 900 автомобила дневно - това е извънредно тежка процедура, която нарушава избрани правила.

Всеки автомобил, който влезе в България за първа регистрация, той би трябвало да премине на механически обзор, т.е. да се откри неговата валидност - техническа и екологична.

Това сега не се правеше и от там излезе концепцията това да бъде разпределено в избрани пунктове за механически прегледи, върху които да бъде поставена извънредно тежка регулация с тежки критерии във връзка с тяхната обезпеченост, на средствата, с които се прави тази инспекция.

Агенция " Автомобилна администрация " има система за надзор на техническите пунктове, ние сме я надградили и сме основали една система, която автоматизирано да направляваме всички индикатори на уредите, които са вътре в тези механически пунктове.

Така тези пунктове с изключение на първичния обзор, ще издават и номерата, разясни той и добави, че концепцията е дългите опашки да изчезнат и да бъде по-лесно за хората.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР