Телус“ успя да върне 70 пловдивчани от чужбина, похвали се

...
Телус“ успя да върне 70 пловдивчани от чужбина, похвали се
Коментари Харесай

IT фирма върна 70 младежи от чужбина

„ Телус “ съумя да върне 70 пловдивчани от чужбина, похвали се Юлиян Милев, вицепрезидент „ Финанси “ на компанията. Имахме специфична акция „ Мога там, само че желая тук “, която целеше да стимулира българите да се върнат в родината си. Предлагахме самолетен билет, 5000 лв., помощ при преместването и топло посрещане в „ Телус “, описа той. Още в първите дни по пощата пристигнаха над 2000 автобиографии от целия свят и по тази линия в офиса в Пловдив бяха назначени 70 души. Имаме фрагменти от Испания, от Канада, изброи Милев.

В тукашния офис на IT-компанията работят 550 чиновници, като през последните две години имаше двойно нарастване на състава. Когато избирахме локация в България, Пловдив победи в конкуренцията сред Лисабон и Атина, напомни си Юлиян Милев. Една от аргументите бе положителната градска среда и качеството на живот.

Наистина има наклонност българи да се завръщат в родината си и да се откриват трайно тук, съгласи се и шефът на „ Мекалит “ Красен Кръстев. Той описа, че непрестанно получават доста запитвания и CV-та от чужбина, само че най-вече на вискоквалифицирани хора. Проблемът с работната ръка на приблизително равнище си остава, безапелационен бе мениджърът.

Хората, които се връщат от чужбина обаче, имат нови условия към работодателя си. Все по-често се интересуват от обществената политика на компанията, даде още един колорит Юлиян Милев. Те са млади, виновни, изобретателни, търсят здравословния и първокласен метод на живот. При една от акциите на " Телус " в София 900 души пристигнали в почивния си ден, с цел да вземат участие в акция по залесяване. Общо чиновниците на IT-компанията в България са 3200 души.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР