Телевизорите с диагонал на екрана 75 инча и повече са

...
Телевизорите с диагонал на екрана 75 инча и повече са
Коментари Харесай

Премиум модели освежават ТВ пазара

Телевизорите с диагонал на екрана 75 инча и повече са все по-търсени от купувачите, Samsung продава най-вече сходни модели

Като цяло, пазарът на тв приемници тъпче на едно място, само че ползата към премиум моделите нараства (на фотографията: Samsung QLED)

На пазара за тв приемници тази година най-голям растеж в търсенето ще записват моделите от висок клас, предвижда нов отчет на анализаторската компания IHS Markit.

Докладът сочи, че доставките на премиум тв приемници с диагонал на екрана 75 инча и повече ще набъбнат през 2018 година Подобни тв приемници се радваха на по-голяма известност в края на предходната година, в сравнение с първоначално – продажбите през третото тримесечие доближиха 290 хиляди броя, в съпоставяне със 172 хиляди през първото.
още по тематиката
Като цяло, пазарът на тв приемници тъпче на едно място, в частност поради към момента възходящата известност на смарт телефоните. Но в същото време се следи засилващо се търсене на премиум тв приемници – точно те показват най-голям растеж на пазара.

Лидер в сегмента на тв приемниците от висок клас е Samsung, който е продал 152 хиляди премиум модела с диагонал 75 инча и по-голям през третото тримесечие на 2017 година Делът на сходни тв приемници в асортимента на Samsung се е нараснал от 3,2% при започване на годината до 8,1% в края.

Второ място при премиум тв приемниците държи японският производител Sony с продажби в размер на 80 хиляди броя в интервала юли-септември 2017. В топ 3 се нарежда и корейският производител LG, който е доставил 35 хиляди премиум модела през тримесечието.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР