Телевизорите LG 2024 OLED evo демонстрират отдадеността на компанията към

...
Телевизорите LG 2024 OLED evo демонстрират отдадеността на компанията към
Коментари Харесай

Телевизорите LG 2024 OLED evo получиха сертификати за екологичност

Телевизорите LG 2024 OLED evo показват отдадеността на компанията към устойчивостта и акцентират първокласното качество на OLED тв приемниците на LG

Светлин Желев 13:55 | 21.04.2024 0 Сподели

Най-четени

Видео новиниЕмил Василев - 15:30 | 20.04.2024

Учени от НАСА сътвориха „ безгоривен мотор “, който не се подчинява на законите на гравитацията

IT НовиниДаниел Десподов - 12:07 | 19.04.2024

Microsoft измисли прекомерно необичайно наказване за потребителите на пиратските версии на Windows 11

IT НовиниДаниел Десподов - 8:47 | 19.04.2024

И по този начин можело: в Русия стопираха да се започват всички досегашни версии на AutoCAD – както лицензираните, по този начин и пиратските

Светлин Желевhttps://www.kaldata.com/Главен редактор

LG Electronics продължава да получава самопризнания за своя непреклонен ангажимент към устойчивостта и екологичните практики. Телевизорите LG 2024 OLED evo получиха документи Reducing CO2 (намаляване) и Measured CO2 (измерване) от Carbon Trust, както и Environmentally Evaluated Mark  от Société Générale de Surveillance SA (SGS).

Това е четвърта поредна година, в която LG е отличена за самодейностите си в региона на ESG. Най-новите OLED тв приемници на LG също по този начин получиха втория си следващ документ за рециклирано наличие, което в допълнение показва отговорността на LG към околната среда.

Консултантската компания The Carbon Trust се стреми да изведе света към бъдеще с нулеви въглеродни излъчвания, като мери въздействието на даден артикул върху околната среда – от производството и разпространяването, до потреблението и изхвърлянето му. Сертифицирането с SGS се концентрира върху успеваемостта на ресурсите и съществуването на рискови субстанции, до момента в който Intertek мери % на употребяваните рециклирани материали. Съответните подходи на организациите предизвикват практиките за отговорно ползване в разнообразни промишлености и способстват за по-значимата цел, а точно – резистентност в международен мащаб.

Забележително е, че самоосветещата технология на OLED тв приемниците на LG притегля доста внимание при строгите оценки на устойчивостта му. За разлика от LCD тв приемниците, OLED тв приемниците на LG не се нуждаят от подсветка, което дава опция за по-опростена конструкция и по-малко нужни съставни елементи. Например 65-инчовият OLED evo на LG, направен от ултра леки, композитни нишки, тежи с 20% по-малко и изисква единствено 40% от пластмасата, която нормално се употребява в LCD тв приемник със същия размер на екрана.

Въз основа на предстоящите продажби на OLED тв приемници на LG през тази година, се чака общото количество пластмаса, употребявано в OLED тв приемниците на LG от 2022 година до 2024 година, да бъде с 45 000 тона по-малко от това на LCD тв приемниците, продавани през същия интервал. Намаляването на използването на пластмаса ще докара до понижаване на въглеродните излъчвания с почти 234 000 тона годишно, което се равнява на въглеродния диоксид, обхванат от 30-годишна борова гора. Това число се равнява на една трета от площта на Сеул или на към 31 000 футболни стадиони.

Рециклираната пластмаса съставлява към 20% от пластмасата, употребена при производството на всички LG тв приемници, в това число OLED тв приемниците, което се равнява на към 4000 тона рециклирана отпадъчна пластмаса годишно.

Освен дейностите за запазване на околната среда, другите начинания на LG в региона на ESG получиха хвалба от авторитетни локални и интернационалните организации. През 2023 година LG беше включена в Световния показател за резистентност на Dow Jones (DJSI World) за дванадесета поредна година. DJSI World класира едвам 10 % от 2500те най-големи световни компании въз основа на техните дълготрайни стопански, екологични, обществени и управнически практики. Включването на компанията в този влиятелен лист за дванадесет следващи години е забележителен, защото LG е единствената южнокорейска компания в индустриалната категория Leisure Equipment & Products and Consumer Electronics, която реализира това достижение.

Освен това LG е оценена с Comprehensive A grade от ESG Evaluation and Rating Announcement of Korea ESG Standards Institute (KCGS) за  трета поредна години, а предходната година компанията получи четвъртата си поредна оценка „ А “ от рейтинга ESG на Morgan Stanley Capital International (MSCI).

„ OLED тв приемниците на LG са водещи на пазара и се считат за най-хубавия избор за първокласно зрителско преживяване, като в същото време надвишават ESG стандартите “, сподели Баик Сон-пил, началник на LG Home Entertainment Company’s Product Planning Division. – „ LG ще продължи да поставя старания за основаването на по-добра планета за всички. “

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР