Телевизията на БСП - БСТВ, окончателно прекратява дейността си 5

...
Телевизията на БСП - БСТВ, окончателно прекратява дейността си 5
Коментари Харесай

Край на БСТВ - Нинова дръпна окончателно шалтера на телевизията си

Телевизията на Българска социалистическа партия - БСТВ, дефинитивно приключва активността си 5 години след първото си предаване, заяви " 24 часа ". Малцината останали чиновници били привикани преди десетина дни и са осведомени да си търсят работа. 
 
Медията имаше упоритостта да отразява онлайн всички значими събития, свързани с партията, да прави лични излъчвания, да проучва събитията " без цензура ". Пускането на БСТВ през 2019 година бе по персонална самодейност на Корнелия Нинова - пое го като ангажимент в първата си акция за водач. В годините по-късно неколкократно е изтъквала основаването на малкия екран като огромно достижение и изпълнено заричане.
 
БСТВ гълташе милиони левове от партийния бюджет. Телевизията обаче спря да излъчва още през април 2023 година, когато започнаха и спекулациите, че има сериозен проблем с финансирането и бъдещето й. Последните вести на уеб страницата й пък са от края на юни предходната година. Тогава от " Позитано " 20 отхвърлиха слуховете за закриване и оповестиха, че стопират малкия екран единствено краткотрайно - " заради пренасяне на студиата и техниката в друга постройка ". А екипът излезе в заплатен отпуск, разгласи управлението на алените.
 
 Долу Българска социалистическа партия Долу Българска социалистическа партия Източник: Zonanews
Имаше опити активността на медията да бъде обновена, само че към този момент липсваха " живи " излъчвания и със забавяне се пускаха клипове в You Tube. Опити за реорганизация и възможното пренасяне на БСТВ бяха правени на " Позитано " 20 в пространствата, от които бе изпъден вестник " Земя ". Още преди да бъде приключен ремонтът обаче експерти предупреждаваха, че потребностите на телевизия изискват специфични студия и техника.
 
Още с излизането в " летен отпуск " източници от алените оповестиха, че това е началото на края за БСТВ - поради огромни отговорности за електричество, към снабдители и даже за наем на пространствата в някогашния хладилен цех на Сточна гара, в който медията се обитаваше до пролетта.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР