Телевизията на БСП - БСТВ, окончателно прекратява дейността си 5

...
Телевизията на БСП - БСТВ, окончателно прекратява дейността си 5
Коментари Харесай

Край на БСТВ! Нинова й дръпна шалтера!

Телевизията на Българска социалистическа партия - БСТВ, дефинитивно приключва активността си 5 години след първото си предаване, научи. Малцината останали чиновници били привикани преди десетина дни и са осведомени да си търсят работа.

Медията имаше упоритостта да отразява онлайн всички значими събития, свързани с партията, да прави лични излъчвания, да проучва събитията " без цензура ". Пускането на БСТВ през 2019 година бе по персонална самодейност на Корнелия Нинова - пое го като ангажимент в първата си акция за водач. В годините по-късно неколкократно е изтъквала основаването на малкия екран като огромно достижение и изпълнено заричане.

БСТВ гълташе милиони левове от партийния бюджет.

Телевизията обаче спря да излъчва още през април 2023 година, когато започнаха и спекулациите, че има сериозен проблем с финансирането и бъдещето й. Последните вести на уеб страницата й пък са от края на юни предходната година.

Тогава от " Позитано " 20 отхвърлиха слуховете за закриване и оповестиха, че стопират малкия екран единствено краткотрайно - " заради пренасяне на студиата и техниката в друга постройка ". А екипът излезе в заплатен отпуск, разгласи управлението на алените.

Имаше опити активността на медията да бъде обновена, само че към този момент липсваха " живи " излъчвания и със забавяне се пускаха клипове в Ютуб.

Опити за реорганизация и възможното пренасяне на БСТВ бяха правени на " Позитано " 20 в пространствата, от които бе изпъден вестник " Земя ". Още преди да бъде приключен ремонтът обаче експерти предупреждаваха, че потребностите на телевизия изискват специфични студия и техника.

Още с излизането в " летен отпуск " източници от алените оповестиха, че това е началото на края за БСТВ - поради огромни отговорности за електричество, към снабдители и даже за наем на пространствата в някогашния хладилен цех на Сточна гара, в който медията се обитаваше до пролетта.

Паралелно с краха на телевизионния план е възобновена и друга остаряла концепция - партийният вестник " Дума " да бъде преобразуван от ежедневник в седмичник, или напряко да е единствено уебсайт, разкриха осведомени. Идеята и тук е да се спестят разноски.

Дори се приказва, че дотацията за вестника е орязана тройно, което автоматизирано слага под въпрос съществуването му. Освен това екипът непрекъснато понижава - за последните 3 години от " Дума " си потеглиха, или бяха пенсионирани близо 50% от работещите, които така и така са на минимални хонорари. " Уволниха ме ", похвали се през почивните дни и карикатуристът Анатолий Станкулов, който е бил претендент за кмет от Българска социалистическа партия на предишни избори.

На последния пленум тази събота Корнелия Нинова и бюрото оповестиха и друга рокада - някогашният евродепутат Георги Пирински към този момент няма да е основен редактор на списание " Ново време ". Дългогодишният парламентарист е един от изявените критици на Нинова, а щерка му Ана бе измежду 13-те изключени от партията на февруарския конгрес през 2023 година

Пирински ще бъде сменен от журналиста Александър Симов. А измежду създателите на " Ново време " са професорите Андрей Пантев, Искра Баева, журналистката Велислава Дърева.

Симов беше водещ в БСТВ даже в късите си мандати като народен представител - Нинова го поставяше като лидер 3 поредни пъти, всякога от друг регион. На последните парламентарни избори обаче не бе отпред на листа в нито един район.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР