Телевизия Ей Би Си отстрани от ефир за две седмици

...
Телевизия Ей Би Си отстрани от ефир за две седмици
Коментари Харесай

Упи Голдбърг спретна голям скандал заради Холокоста

Телевизия Ей Би Си в профил от ефир за две седмици актрисата Упи Голдбърг поради изявление за Холокоста. Преди дни в предаване по малкия екран, на което е съводеща, носителката на Оскар сподели в ефир, че нацисткият геноцид против 6 милиона евреи не е обвързван с расата и че холокостът включвал две групи бели хора, заяви Нова тв.

Малко по-късно носителката на премия " Оскар " Голдбърг се извини, като съобщи: " В днешното шоу споделих, че Холокостът " не е поради раса, а поради безчовечността на човек към различен човек ". Трябваше да кажа, че е и поради двете ".

Дебатите в предаването по Ей Би Си бяха във връзка решението на учебно настоятелство в Тенеси да се унищожаване графичния разказ на тематика Холокоста " Маус " от образователната стратегия за осми клас. Управата уточни като претекст нецензурни думи и голота в творбата на карикатуриста и притежател на премия " Пулицър " Арт Шпигелман.

Коментарите на актрисата провокираха онлайн рецензии и даже бяха избрани като рискови.

" Не, Упи Голдбърг, Холокостът беше за нациското систематично заличаване на еврейския народ - който те смятаха за по-нисша раса. Те ги дехуманизираха и използваха тази расистка агитация, с цел да оправдаят избиването на шест милиона евреи. Изкривяването на Холокоста е рисково ", написа в профила си в Туитър Джонатан Грийнблат, началник на основаната в Съединени американски щати неправителствена организация Лига против поругаването.

" Евреите по света постоянно са имали моята поддръжка и това в никакъв случай няма да се промени. Съжалявам за болката, която предизвиках ", съобщи Упи Голдбърг в извинението си.

Шефът на малкия екран обаче изясни, че извиненията не са задоволителни, а актрисата има потребност от време да обмисли следствията от думите си.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР