Телевизия BiT стана обект на мощен медиен обстрел след интервюто

...
Телевизия BiT стана обект на мощен медиен обстрел след интервюто
Коментари Харесай

Телевизия BiT под обстрел заради интервю с адвоката по Магнитски

Телевизия BiT стана обект на мощен медиен обстрел след изявлението на Ралица Василева с американския юрист на някогашния началник на КТБ Цветан Василев, който пробва да обезпечи отбрана на банкера в Съединени американски щати по закона " Магнитски ".

От журналистическа гледна точка интервюто бе неоспорим удар на малкия екран. Да се потърси страна по парещ проблем, какъвто е казусът с Василев и закона " Магнитски ", е напълно закономерен професионален ход. Имайки собствен журналист в Съединени американски щати, малкия екран разумно търси юрист Джоузеф Огъстин за изявление и го излъчва.

Следва обаче противен медиен удар - от лепване на етикета " баба " на Ралица Василева до стартиране на клюки за банкрут на медията, обединение с друга медия, преодоляването й от Цветан Василев и пр. 

Заради офанзивите телевизия BiT направи изключително обзорно предаване, което озаглави " Да се смеем или да плачем ". В него участваха Люба Кулезич, Сашо Диков, Ралица Василева и експертни коментатори. Потърсено бе и мнението на медии, взели участие в офанзивата против BiT.

" Никога не съм си представяла такова нещо. Просто си свърших работата ", коментира Ралица Василева, която има зад тила си 23 години стаж в Си Ен Ен. Тя описа, че се събудила в 4 сутринта и проверила служебния си имейл, на който от редакцията на малкия екран в София я запознавали с тематиката и я молели да се свърже с Джоузеф Огъстин. Веднага се обърнала към компанията, която той съставлява, и уговорила изявление.

Предаването на BiT приключи с изявление със притежателя на осведомителна организация " ПИК " Недялко Недялков ", чиято медия се включи в акцията против BiT. " Не мога да разисквам публицистичната политика на вашата медия. Тя има право да води каквато желае публицистична политика. (...) Позволил съм си в един коментар на организация " ПИК " да загатна, че от съсловието съм чувал мнения, че тази телевизия е купена от Цветан Василев. Казвам, че съм се съмнявал до момента, само че когато виждам общия възторг, линията, сюжетиката на тази телевизия, стартирам да си мисля, че крушката има опашка. (...) Че взе участие в безумната идеологическа война, която се води сред два лагера - лагера към КОЙ и Делян Пеевски и този към " Капитал " и Иво Прокопиев, който очевидно обслужва ползите на Цветан Василев ", разяснява пред Люба Кулезич Недялков.

Медийният залп против неуместни медии, персони и тематики в действителност от дълго време не е вест в българския пейзаж. Новината тук е, че дейностите на Цветан Василев по закона " Магнитски " явно мощно са притеснили евентуално засегнатите страни. Каквато и да е развръзката по случая, тя ще бъде придружена с нападателно медийно отразяване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР